Fredag 23 december - mot New York



Vaknar av mitt mobillarm. Pavarottis Nessum Dorma. Som alltid. Vi hatar nästan den fantastiska sången efter alla bryska uppvaknanden genom åren. Frukost på hotellets restaurang. Blir lika positivt överraskad varje gång att frukosten är så bra här. Flygplats låter annars inte wow-frukost i mina öron. Champinjoner, sallad, bacon, te, rostad potatis, bröd blir mitt val. Skulle kunna äta mer, men vill inte bli för full i magen inför flighten.



Checkar ut vid 09:15. Träffar på Micke Lundstedt från jobbet som är på väg med halva släkten till Phuket. För en sekund drömmer jag mig också bort mot Asien och SOLEN. Men New York it is och det kommer regera. No doubt about it.

Vår flight avgår cirka 45 minuter försenad vid 11:30-tiden. Vi sitter i Economy Extra. Fan va skönt. Lite extra benutrymme betyder en hel del. Och är värt att betala lite extra för. Spelar Temple Run både på mobilen och på iPaden så jag blir illamående. Helt otroligt kul. Och vips så försvann 2 timmar. Numer har de flesta flygbolagen en individuell tv-skärm för varje passagerare och möjlighet att välja filmer, spel etc. Jag undrar hur länge till det kommer finnas. Eller snarare hur länge till det kommer finnas ett behov. Noterar på vägen tlll toan att 25-30% tittar på film eller spelar spel på sin iPad eller sin bärbara dator.

Landar vid 14-tiden på Newark. 10 grader och gråmulet. Hotellet hämtar oss på flygplatsen. Vi åker för första gången någonsin via George Washington Bridge in till Manhattan. Alltid coolare att få svepa in i stan brovägen än någon av de trista tunnlarna.



Four Seasons Hotel New York. 57e gatan mellan Park Avenue och Madison Avenue. Ett av våra favorithotell i världen. 25e våningen med utsikt söderut. Välkomstchampagne väntar på rummet. Bara att korka upp. Blir salongsberusad av ett halvt glass. Semester. Semester. Semester.






Julvimmel på stan. Holy shit rent ut sagt. Hela världen julhandlar här idag. Hela Midtown är packat som Canal Street i Chinatown en lördageftermiddag. 5th Avenue är värst. Galet. Men kul också. Det känns verkligen som någon julfilm från New York där huvudpersonen måste iväg och köpa sista julklapparna innan det stänger. Men ok - New York-borna har ju även julafton på sig ... Några butiker såsom Macys har öppet hela natten för den som inte hinner handla dagtid ...



Allra mest med folk är det annars vid Rockefeller Center. Alla ska se klassiska jättegranen och kanske åka skridsko på isbanan framför granen. Det går knappt att komma fram. Men granen ser faktiskt helt fantastiskt ut. Närmast overklig ut. Som något från en saga. Wow.



Japanska klädbutiken Uniqlo som är Åsas favoritklädbutik har just öppnat en ny flagshipbutik på 5th Avenue. Gigantisk stor. Jag undrar om jag någonsin varit i en större klädbutik för ett enskilt märke. Åsa som inte är någon stor klädshoppare går alltid loss i Uniqlo och så även idag. Pang, pang, pang - en hög av kläder ihopsamlade och färdiga för betalning ...

Vi avslutar kvällen på stan med att köpa lego. Här ska det lekas jul på rummet. Ett flygplan ska står klart innan vi lämnar staden om några dagar ... Ska bli sjukt kul!

Trackback
RSS 2.0