Fredag 1 augusti/Lördag 2 augusti - semesteravslut i Singapore

Utsikten från hotellrummet i Singapore
 
Semestern avslutas med 36 timmar i Singapore. De känns som 36 minuter. Men bra minuter. Tappat räkningen på hur många gånger vi varit i Singapore men det är alltid bra. Det är vi. Varmt, grönt, modernt, safe och bra hotell utan att man behöver break the bank.
 
Harry Potter-liknande trick med hjälp av torr is - Ketel One-drinkar i hotellbaren
 
Shoppar lite men viker ned mig mer än jag brukar. Budgeten är passerad med många tusen. För många tusen egentligen med tanke på Barcelona-weekend om bara några veckor. Går på en bra utställning på Singapore Art Museum. Gillar nästan alltid konst bäst som man är interaktiv eller som man kan gå i och bli del av. Hela utställningen på det temat.
 
Singapore Art Museum - försöker hitta rätt genom att jag ser på en bild som visar mig själv uppifrån
 
Vi sätter oss och sammanfattar vad som var höjdpunkterna på årets sommarsemester. Fan va mycket bra. Men hinner inte mer än sammanfatta innan jag börjar drömma om nästa långresa. Jag knarkar semestrar helt klart. Tänk att OD på semester.
 
Bästa på semestern (inte rangordnat och säkert glömt massor)
* Tyskland vann VM-guld
* Kobebiff i Kobe - ja den levererade
* Hotellfrukostar - alltid
* Massage på Koh Samui
* Hiroshimas fredspark/fredsmuseum - måste vara känslolös för att inte beröras
* Samurajborgen i Himeji
* 798 Arts Zone i Beijing
* Aman at Summer Palace (hotellet i Beijing)
* Kokedera Moss Temple
* Dongdaemun Desing Plaza - Zaha Hadids arkitektoniska mästerverk
* Resort Life på Koh Samui
* Cykeldagen i Kyoto
* Alla drinkar - vit vecka eller vitt år väntar ...
* Stenträdgårdarna i Kyoto
* 36 timmar i Singapore
* Samcheong och Bukchon Hanok Village i Seoul 
* Beijings fantastiska flygplats
* Temple of Heaven
 

Onsdag 30 juli/torsdag 31 juli - dagarna svischar fram

 
Vi bor i den billigaste rumskaterogin. De rummen är dyra. Som fan. Men det är bottenskrapet i jämförelse med värstingvillorna på området. 1200 kvm och över 35 000 kronor natten för en fyra-rumsvilla med två stora pooler. De allra största och dyraste villorna anges inte ens priset för. Och det går att hyra en jättelik båt över dagen där det ingår 3-4 besättningsmedlemmar - cirka 60 000 för 1 dag ... Men det är som det är med bra hotell - vi kommer alltid att känns oss lika sagolikt välkomna även om det finns de som betalar 10-20 gånger mer än vad vi gör.
 
 
Tror alltid att tiden ska upplevas långsammare om man gör ingenting. Vill att den ska gå långsammare. Men det går inte. Tiden svischar fram. Den svischar oftast snabbare i slutet av semestern än i början. Och slöare och slöare blir vi. På 3e dagen orkade vi inte ens gå ned till beachen. Det var för omständigt. Eller nåt.
 
På kvällen känns det ändå rätt att åka vidare på fredag morgon. 3 dagar bra - men mer än så måste man börja göra utflykter. Även paradiset blir enformigt.
 

RSS 2.0