Lördag 28 mars - hemresa

 
Snålhumör. Skippar hotellfrukosten. Dricker en juice och tar en grönsallad på Green Cafe på samma gata som hotellet. Ångra mig när jag sitter där. Salladen är trist och jag är lika hungrig när jag lämnar som när jag kom. Köper salta kex på Duane Reade (blandning mellan Apoteket och 7-11). Äter nästan upp hela paketet på rummet.
 
Taxi till Soho. Köper presenter på Marc Jacobs. Strosar kort i Chinatown. Regnar. Blöt om fötterna. Avskyr. Fikar. Tänker tillbaka på veckan. Det har varit otroligt kul att vara här helt själv en vecka men nu vill jag ha tillbaka Åsa. Hela Atlanten mellan oss. Låter som en evighet och 8 timmars flight är en evighet när man hatar att flyga. Taxi tillbaka till Midtown. Shoppar jeans på Louis Vuitton. Borde låsa in mig själv sista dagen. Sista-minuten-shopping leder bara närmare ekonomisk ruin.
 
Packar klart. Säger hej då till rummet. Hej då hotellet. Hej då Midtown. Hej då Manhattan. Varje gång jag lämnar mot flygplatsen på semestern så tänker jag på Bill Murray när han åker mot flygplatsen i slutet av Lost in Translation. Totalt vemod. Att skiljas är att dö en smula. Det gäller även när man skiljs från städer.
 
Tänker sommarsemester hela vägen hem. Nu måste det bli Seoul. Har pratat om det för många gånger ...
 

Fredag 27 mars - The Raid 2

 
Frukost på rummet. De kommer upp med frukosten på ett bord men jag äter det mesta i sängen framför tv:n. Bra semesterkänsla. Men generellt föredrar jag att slöäta frukosten nere i hotellrestaurangen. Den är ändå mysigare.
 
 
Lätt duggregn. Förmiddagsbio igen. 09:55 på 68e och Broadway. Premiär för The Raid 2 - uppföljaren till tuffa Indonesiska kult-actionfilmen som filmnördar a la AintitCoolNews hyllade för några år sedan. Den första var en lågbudgetfilm men den gick bra så nu finns det mer pengar. Men visst är det fortfarande lågbudget jämfört med även billiga Hollywood-filmer. Könsfördelningen i salongen är 90-10 (män-kvinnor) och jag verkar vara i princip äldst. Ok .. Jag tyckte själv att den första filmen var ok men inte mer, men denna gång blev jag helt tagen av flera av actionssekvenserna. De mesta handlar om brutala och välkoreograferade fightscener men en biljakt i slutet av filmen får mig att tänka på Matrix. Wow. Folk jublade högt flera gånger i salongen. Och filmen känns onekligen mer mogen än de första filmen. Dialogen kommer inte vinna Oscar men storyn har en härlig känsla av stort gangsterepos över sig. Rekommenderas. Men bara till vissa utvalda tror jag ..
 
Slutat regna. Strosar i parken utan att frysa. Shoppar i Midtown. Jeans. Tröja. Och några t-shirts på en ny avdelning på Uniqlo som säljer tröjor med motiv kopplat till konst från MoMa. Försöker räkna i huvudet hur mycket nästa Amex-faktura blir på. Ger upp innan jag är klar. Vill inte riktigt veta beloppet nu. Nån annan gång.
 
 
Sista kvällen. Dränker åka-hem-sorgen i en drink. Eller två. Bartendern envisas med att visa mig klipp på intervjuer med Zlatan när han hör jag är svensk.
 
Packar. Somnar.
 

RSS 2.0