Torsdag 28e juni - underbart och helvete på samma dag

Vaknar som ledig. Frihet. Ledig är fan min grej. Borde vara det mer och oftare ...


Den här dagen var både som en fantastisk välsmakande gourmetmiddag av ädlaste valör och som den ruttnaste fisk man kan tänka sig. Massage, sommarvärme, härlig kvällsmiddag utomhus hos Tempa och Annica, firande av Annicas OS-plats med Moet & Chandon Champagne. So far so good. Mer än good förresten. Snarare underbart.

...Men också en sådan bitter semifinalförlust att precis allting känns fullkomligt meningslöst. Fy fan * 100 000. Tomhet. Vill inte ens åka på semester. Varför är alltid smaken av bitterhet så mycket starkare än allt som är kul? Slipper iallafall gå upp 03:00 på morgonen i Shanghai för att se finalen. Den är nu så ointressant att jag hellre ser en maratonrepris-session av alla avsnitt av "Lotta i Hallonbergen" (svart-vitt ångestframkallande barnprogram från 70-talets "DDR-Sverige").


Det kan väl bara bli bättre nu? Morgondagen ska firas med en annan favoritsysselsättning - sitta fastspänd i en konservburk 12 000 meter upp i luften i 10 timmar. Självplågeri är tydligen min grej.




Onsdag 27e juni - sista arbetsdagen

Svår dag. Tunga, svåra, overkliga nyheter på jobbet. Svårt att förstå. Svårt att ta in. Går inte att greppa. Vill inte ta in. Snurrar tankar i huvudet. Hos alla. Vill vrida tillbaka klockan och se honom i korridoren igen. We'll miss you.

Går på semester vid 17-tiden. Skönt. Men konstig sista dag. Svårt att känna total sommarlovsfrihet just nu.


Åsa på Moderna Museet häromdagen

Åsa på party med sitt jobb. Jag går förbi mina föräldrar i Bågen. Stekt fläsk. Fan va gott. Mamma levererar. Fattar inte varför aldrig jag får till knaprigheten på precis rätt nivå. Kan bero på att jag suger ...

Annica uttagen till landslagstruppen till OS-truppen. Hade fan blivit besviken annars, men ändå. Fan va stort. Magiskt. Grattis! VM känns större sportsligt, men OS har ett magiskt skimmer över sig som man alltid kan bära med sig.


Åsa på Moderna Museet häromdagen

Spanien - Portugal. Semifinal. Portugal imponerar genom att stressa Spanien med hög press, totalt fokus, hårt slit i 120 minuter. Jag håller på Ronaldo för fösta gången i livet. Men har har svårt att komma loss. Matchen är som en tight, tillknäppt schackmatch mellan två taktiska stormästare. Chansfattig men alltid spännande. Men det slutar som vanligt ändå. Spanien vann tillslut på straffar. Fan.

Gjorde listor över vad vi mest ser fram emot på semestern:
* Hotellfrukostar - tröttnar aldrig. Framför allt i Singapore.
* Bo på världens nästa högsta hotell i världen - Park Hyatt Shanghai - någostans mellan 79e och 95e våningen. Har jag sagt att jag är höjdrädd...
* Japansk service/japansk vänlighet - ler bara jag tänker på det. Out-of-this-world
* 22 nätter av stekande fuktig hetta - love it
* Gå på en sumo-match i Nagoya - hoppas vi får till det
* Nara - Kyotos "systerstad" med fantastiskt historia
* Se CCTV Tower och Bird Nest i Beijing - masterpieces of modern architecture
* Zen moments/Zen safari i Kyoto - stenträdgårdar är da shit
* Fira min brorsas 40-årsdag på plats i Tokyo då det visar sig att han är där samtidigt som vi just på 40-årsdagen (detta var inte planerat utan har bara blivit så - vad är oddsen??)
* Shoppa på nybyggda Louis Vuitton Island i Singapore
* Åka tåg i Japan - älskar varje gång. Vi är snart på tågnördnivå. Eller så har vi redan passerat point of no return ...
* Bo på Aman Resort i Beijing - ser ut som en "Crouching Tiger, Hidden Dragon" wet dream


Packning påbörjad


Tisdag 26e juni - plockar ihop läslistan



Spöregn och 12 grader på vägen till jobbet. Den svenska sommaren är fantastisk. Iallafall om man är väder-fakir ... Forecast för Shanghai är 26 grader till helgen. Bara en sån sak. 3 dagar till avfärd.

Semesterläslistan klar. Semester-läs-ambitions-listan kan vara ett bättre namn. Att en bok packats ned har inte alltid betytt att den packats upp under semestern. Men just nu känns listan bra. Bra blandning.

* Röda Rummet - Strindberg. Aldrig läst Strindberg! Nästan otroligt. Men nu är det dags på självaste Strindbergåret. Ska bli riktigt kul!
* 20th Century Boys volume 12 och 13. Manga-epos i 22 album. Briljant än så länge. Bra Japan-uppladdning dessutom.
* Game of Thrones - blivit besatt av tv-serien under våren - nu dags att börja läsa igenom böckerna.
* Megalex - Graphic Novel av Jodorowsky som gjorde fantastiska Science Fiction-albumet "The Incal"




Måndag 25e juni - 4 dgr till avresa


Måndag kväll. Går på ledighet onsdag eftermiddag. Åker till Asien fredag eftermiddag. 22 nätter. Shanghai, Tokyo, Kyoto, Singapore, Beijing. Låter underbart. Blir underbart. Laddat sedan vi bokade i april. Just nu lite stressigt dock. 2 arbetsdagar kvar och arbetsbörda för det dubbla att göra klart. Men det löser sig. Det gör det alltid på något sätt.

Tvättar. Småpackar. Bläddrar i Wallpapers guider till resmålen. Försöker hitta roliga spel till mobilen som kan förgylla långflighten. Tänker på Tyskland mot Italien på torsdag. Det kommer bli lika nervöst som flighten. Tyskland måste vinna. Måste! Jag klarar inte annat. Vad mer. Naprapat imorgon. Nacken slår bottenrekord snart. Det kan bara bli bättre på den punkten.

Hur eller hur - provade att klippa ihop en kort trailer för semestern i iMovie.


RSS 2.0