Måndag 30 juli - fotboll och Tom Cruise

 
Det ligger en lapp på sängen från housekeeping när vi kommer tillbaka efter frukosten. "Noterade att du sov dåligt i natt så vi har fixat sängen..". Ja madrassen var lite för mjuk för min smak och nu var den hårdare men "noterade att du..". Hur har de noterat det? Har de kameraövervakning av vår säng? Vad blir nästa steg - "noterade att ni verkar ha problem med sexlivet så vi har fixat lite..". Förmodligen har de uttryckt sig lite konstigt men ändå. De noterade ju faktiskt rätt. Scary shit :)
 
Arsenal, Atletico Madrid och PSG är i Singapore för träningsmatcher. Eller sponsorevenemang kanske det ska kallas. Tyvärr gick de flesta storspelarna i dessa lag långt i VM så de är inte på plats. Så ingen Neymar. Ingen Mbappe. Och ingen Griezmann. Finns nog en del besvikelse både hos åskådarna och hos arrangörerna. 
 
Inget av laget bodde heller på vårt hotell. Dåigt. De valde Shangri-la, Mandarin Oriental och Marriot. En liten parentes är att lyckligtvis bodde inte heller Trump på vårt hotell när han mötte Nordkoreas ledare i Singapore i juni. Han valde St Regis några minuters promenad bort. Hade han valt Four Seasons hade vi fan valt något annat. 
 
Vi går och ser Atletico Madrid mot PSG. Blir en rätt underhållande match inför cirka 22 000 åskådare trots stjärnfallet. PSG vinner tillslut rättvist med 3-2 efter avgörande på övertid.
 
 
Kroppens system blir som vanligt lite fucked-up av långflighter och jet-lag. Måste skita onormalt många gånger per dag. Alltid irriterande när man känner sig mer nödig efter toabesöket än innan. Jag var livrädd under massagen igår att jag skulle tvingas säga till mitt under behandlingen att jag måste gå runt hörnet. Alu
 
Stora nyheten i Singapore är annars ett cyberintrång mot SingHealth förra veckan (eller det upptäcktes då..) där man kom över uppgifter för 1,5 miljoner medborgare som varit på något av de kopplade sjukhusen/läkarmottagningarna. Inga patientjournaler utan mer namn och adresser men om jag förstod det rätt fanns det uppgifter om mediciner för de som är utskrivna bland det som läckt. Och en av de individer vars uppgifter hackades var premiärministerns. Så det här är en stor nyhet här.
 
 
Mission Impossible: Fallout. Del 6 i serien. Recensionerna har varit glimrande. Och recensionerna har rätt. Vi såg och njöt mitt på dagen på en IMAX-duk på Shaw House som ligger ett stenkast från vårt hotell. Förmodligen en av de bästa actionsfimerna de senaste åren. Överdådiga men ändå inte för over-the-top actionssekvenser på allra högsta nivå och ett persongalleri som levererar. Och ja Tom Cruise funkar verkligen i den här rollen. Gå och se. Nu.

Fredag 27 juli - Söndag 29 juli - Tillbaka i Singapore

 
Jag tror vi började med at bo på hotell på Arlanda dagen innan avresa för vi hade någon extremt tidig flight. Sedan blev det ett roligt sätt att inleda och förlänga semestern. Och tillslut har det blivit en del av reserutinen. Det kanske till och med kan föra otur med sig att inte göra det. Flighten kan störta eller utsättas för galen turbulens om vi inte gör det. Som att en fotbollsmatch kan gå åt helvete bara för att just jag inte gjorde saker på rätt sätt. Skrock as a way of life..
 
 
 
Vi har alltid bott på Radisson aldrig Clarion. Har tänkt på att byta flera gånger men det har känts som ett farligt ruckande på de invanda rutinerna. Men denna gång bestämde jag mig för att vara modig.. Vi bokade Clarion. Det är galet varmt i lägenheten hemma och tanken på lite tid i Clarions utomhuspool på fredageftermiddagen avgör. Jag borde ha lärt mig dock. Lek inte med resegudarna - straffet kommer direkt vid ankomst. Skyltar vid incheckningen basunerar ut dagens dåliga nyhet: pooljäveln är stängd på grund av någon läcka. Den öppnar inte mer idag. Svalka - nej. Långfinger tll oss - ja.
 
Jag har tränat fyra pass i veckan i 29 veckor. Det ska inte förstöras av semester. No way. För att få ihop även denna vecka krävdes tidig väckning och löpbandet på hotellgymet. Sagt och gjort - 06:20 sprang jag nyvaken på bandet bredvid tre andra idioter. Alla med samma trötta desillusionerade blick. De dummas klubb. 
 
Clarions frukost är flera steg vassare än Radissons. Större. Mer variation. Bättre helt enkelt. Sånt kan vara avgörande faktorer vid hotellval. Däremot har lokalen som verkar vara del av konferensanläggningen en trist hangarkänsla. 
 
 
 
Singapore Airlines. Business Class. Kan inte bli så mycket bättre. Hade tur också - jag hade läst innan att rad 11 och 19 i A350-planen hade något större utrymme för benen än övriga säten. Och vi hade blivit tilldelade rad 11 utan att jag ens valde det. Skillnaden är mest på nördnivå men ändå.. Champagne vid 10:15 på morgonen är fan för tidigt. Men pressar lite. Måste resa i stil.
 
 
 
Mellanlandning i Moska och en promenad genom säkerhetskontrollen där och sedan tillbaka på samma plan.. Mina fördomar var ungefär att alla ska vara otrevliga och vägrar prata engelska på Moskvas flygplats. Nope. Alla var trevliga och alla vi interagerade med hade fläckfri engelska. Blandad känsla som vanligt med mellanlandning - skönt att röra på sig men massa onödigt besvär också. 10-timmars flighten genom rysk eftermiddag och Asiatisk natt är händelselös. Och händelselös är bra. Inget bump ens över bengaliska viken där det i pirncip alltid är en hel del turbulens i över en timme.
 
 
Söndag morgon. 06:15. Singapore. Vid hotellet en halvtimme senare. Four Seaons Hotel. Hotellet är fullbokat så inga lediga rum så här tidigt. Orkar inte. Jag vill sova. Jag är svimfärdig. Duschar och byter om i hotellets spa-avdelning. Välbehövligt bortom vad jag vill kännas vid. Skunkstanken är på en obehaligt nivå. Hur kan det bli sä här illa på grund av en långflight. Det luktar fan rövsvett till och med om jeanskortbyxorna. Hur kan det gå igenom kalsongerna och sprida sig. 
 
Definitionen av dagen är annars trött. Vi äter hotellfrukost och tar en promenad på Orchard Road. Allt är stängt. Och efter 25 minuter orkar vi inte gå längre. Sätter oss i en business-lounge utanför hotellets spa. Somnar sittande flera gånger i soffan. Känner att vi kan bli bortkörda för att vi ser ut som vi sitter och fyllesover. Lägger mig i skuggan på en bädd vid en av utomhuspoolerna. Somnar direkt. Vid 10:30 väcks vi av att någon meddelar oss att rummet är klart för incheckning. De har redan försökt ringa och sms:a men jag sov väl för djupt.. Många timmar senare somnar och snarkar jag flera gånger på ett massagepass. Så välkommen till Singapore. Kanske blir det en semester i sussandets namn..

Torsdag 26 juli - sommarlov..

 
 
Igår vid 11:15 ringde det ut från det bastuvarma kontoret. Sommarlov. En sista promenad på länge utmed ett ångande barbecuevarmt Regeringsgatan. Lite härligt lunchprat senare och så plötsligt är man där igen. 4,5 veckors ledighet som känns som oändlighet idag och som ingenting inom kort.
 
Ledighet är mer välbehövligt än vanligt. Jobbat som fan under större delen av året. Sliten. Trött. Och med knappt ett år kvar till 50 även småkrisande vad man vill göra med resten av livet. Försöker bota någon deprimerande same-same-känsla i tillvaron med både kbt och prova nya saker. Ibland känns det bättre och ibland vetifan. Ibland gillar man sig själv och ibland inte alls. Men fuck that ett tag - nu är det semester och på lördag åker vi till Asien fyra veckor. Singapore. Borobudur (Yogyakarta). Bali. Singapore. Shenzhen. Japan. 27 hotellnätter. Åsas 50-årsdag den 6e augusti blir i Singapore. Och ska preliminärt firas på galet coola och snygga baren/loungen Atlas.
 
 
För en gångs skulle kommer vissa av platserna vara svalare än hemma. Har det någonsin inträffat? Men häromdagen var det över 40 grader i Tokyo så vi får väl se.
 
 
Har i vanlig ordning slagit mitt personliga rekord i nedpackade böcker (digitala och analoga). Jag har aldrig läst igenom allt jag tagit med mig så denna gång löser jag det med att ta med ännu mer. Kanske ska fråga psykologen om det finns någon undermedveten logik bakom det där..
 
4 pappersböcker och ytterligare 5-6 digitala böcker nedladdade till Kindle-appen. Tänkte bland annat försöka läsa om barndomsfavoriten "Bröderna Lejonhjärta". Hoppas innerligt jag inte förstör det barndomsnostalgiska skimret runt berättelsen. Lite orolig över det.. 
 

RSS 2.0