Onsdag 5/8 - Meteorologerna suger här med - tur det ...

Dollar nere i 7.13 mot kronan. Skönt - hotellräkningen kommer gå ned en del.

Meteorologerna säger storm, regn, åska till eftermiddagen - men lyckligtvis suger deras forecast. Hela dagen är bara sol, sol, sol.



Åker ned till Battery Park på sydsptsen på Manhattan. Tittar på ett gäng "street-akrobater" som uppträder. De är riktigt jävla bra. Sätter oss och fikar i parken på ett provisoriskt utecafé. Om något ändrats och förbättrats bara sista åren är det antalet platser och gator med sittplatser och förbättrade promenadsträckor. Broadway mellan 34e gatan och Central Park har numer en flera meter bred gåsektion i gatan. Och på flera ställen såson Times Square har delar av gatan gjorts om till sittplats med bord och stolar.



På eftermiddagen går vi på New Museum of Contemporary Art på Bowery Street. Utställningarna är ok, men inte mer. En fotoutställning om Syafrika och en utställning om Black Panthers.



Museet ligger nära Landmark Sunshine Cinema på Houston Street där koreanska vampyrfilmen "Thirst" går. Vi köper biljetter till 6:15. Filmen är regisserad av Park Chan-Wook som har gjort en av 2000-talets bästa filmer "Oldboy". Han har också gjort en del riktig skit så man vet aldrig vad man får. Jo, en ska vet man - det brukar vara våldsamt.

Filmen är inte i Oldboys klass och den har passager som är lite sega, men totalt sett var den riktigt bra. Det finns scener som är så sjukt störda och roliga att jag vrålade av skratt. Och blodigt och våldsamt var det också...



Kommer ut från biografen straxt före 9. New York är förföriskt som bara New York kan vara när mörkret har lagt sig. Vimlet, sorlet, det perfekta filmiska ljuset i mörkret ... Vi köper sallad och öl på Whole Foods nästan bredvid bion och tar en buss hem till Midtown för att äta på rummet. Jag känner att jag skulle kunna sitta på bussen i flera timmar och bara masa mig fram genom staden. Perfection.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0