Torsdag 30/7 - Jag och Rocky Balboa

Detta är förmodligen den enda renodlade sightseeing-dagen på denna semester. Ny stad innebär bocka av några "måsten". Philadelphia påminner rent visuellt om en del andra städer på östsidan av USA såsom Boston och Washington. Skyskraporna i downtown ser ut på ungefär samma sätt och parkerna är av ungefär samma snitt. Bra är att alla är promenadvänliga.

Vi inleder med det "viktigaste" - mot trappan upp mot Philadelphia Museum of Art. Trappan är känd därför att Rocky Balboa träningslöpte uppför trappan i flera av filmerna. Nedanför trappan finns även en staty av Rocky. Enligt en Philly-bo vi pratade med är det en ständig debatt i staden om statyn ska vara nedanför eller ovanflr trapporna... Det ser rätt kul ut när det vimlar av turister som alla måste jogga uppför trapporna. Jag kör mitt race också samtidigt som jag försöker höra Rocky-musiken i huvet. Töntigt - ja, kul ändå - JA igen!



Åsa är dagens guide och har "pluggat" på om Philadelphia och lagt upp en bra rutt som plockar det som är värt att se. Staden är USAs födelseplats och det var här som Declaration of Independence skrevs på 1776. Det finns en hel att se kopplat till årtalen runt detta. USAs första bank, Independence Hall (där USA blev USA..), USAs första residential street och så vidare. Kul och intressant att se, men det är väl inte riktigt som Roms, Florens eller Istanbuls historiska attraktioner.


Efter historia går vi till modernare kvarter. Rittenhouse Square. Stadspark omgiven att butiker och matställen. Trivsamt område. Vi går till gourmetbutiken Di Bruno Bros (ungefär som Dean & Delucas i Soho). Riktigt kul. Åsa köper en osttallrik som senare äts upp på hotellet medan jag nöjer mig med italiensk pistageglass. Grymt god.

Vilar på hotellet. Städaren kommer men eftersom jag har kalsonger på mig (plus t-shirt o strumpor) så vill hon att jag ska sätta på mig längre byxor innan hon städar. Jag blir fan irriterad. Har aldrig hänt någon gång!

Köper tidningar på Barnes and Noble. Tittar på Entourage på rummet - avsnitt som inte gått hemma. Lagom kul. Orkar inte göra något på kvällen på stan - spar det till New York ...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0