Torsdag 6/8 - Åsas födelsedag

Åsa fyller år idag och vi firar samtidigt 10-årigt jubileum för att vi gifte oss 6/8 1999. Vilken jävla svindelkänsla. Vart tar alla åren vägen?? Varje dag i New York känns som en perfekt dag så vafan gör man för att fira extra? Ingen av oss känner faktiskt att vi behöver göra något speciellt, men vi ska försöka ta det lite lugnt. Börjar dagen med frukost på rummet. Skönt.



Jag är nog aldrig så välbevandrad i nyhetsflödet som när jag är på semester i USA. New York Times varje morgon är guld.

Kommer iväg ut vid 12-tiden. Jag har knappt några rena strumpor eller kalsonger så det blir som det brukar - handlar underkläder på Bloomingdales som ligger bara några kvarter bort. Är nog fan billigare att köpa nya än att skicka smutskläderna på tvätt hos hotellet. Det är absurt dyrt.



Åker ned till Hudson Street i gränslandet mellan Soho och Tribeca. Jaques Torres chokladbar väntar. Ungefär som Chokladfabriken hemma på Söder med tillverkning, fika, chokladkartonger etc. Vi köper brownie och varm choklad med espresso och som dessutom är spetsad med chili. Jag brukar inte vara något jättefan av varm choklad men den här är grymt bra. Och brownien är sjukt god! När vi sitter ned och fikar är det fönster rakt in i tillverkningsrummet av chokladen. Kul!

Stieg Larsson-böckerna säljer bra i USA. Har legat högt på försäljningslistorna och de står framme som de "heta böckerna" i nästan alla bokaffärer. Jag har själv inte orkat läsa någon av dem - men kanske borde jag det.. Någon annan gång - köper istället en cool designbok om Japan och Sydkorea. Tittar vilka författarstunder Barnes and Noble har under augusti i New York - en del tunga namn - Toni Morrison (nobelpristagare), Ang Lee (Crouching Tiger Hidden Dragon), Pat Conroy (Prince of Tides). Intressant line-up.



Äter tidig middag på "Ty" på hotellet. Åsa äter Wagyu-korv. Fan va coolt med korv av Wagyu-kött. Total lyx-street-food. Gillar atmosfären - avslappnat och lyxigt på samma gång. Högt i tak. Dricker bra vin från Napa Valley. "Gudfadern" himself sitter några bord bort dvs James Gandolfini som spelade huvudrollen i tv-serien "Sopranos". Sedan kommer rapstjärnan/producenten Pharrell också.

Bajenbrudar kommer till New York idag - vi ska ha frukost med dem imorgon. Blir kul.

Avslutar kvällen med att åka upp i "The Rock". Utsikt från 70e våningen över en glittrande stad i kvällsmörkret. På något sätt rogivande att bara stå där och blicka ut över staden. Empire State Building ser fantastisk ut.



Kommer hem vid 24-tiden. Åsa avslutar sin födelsedag med öl i badkaret. En bra dag. Igen.



Oj glömde - vi köpte sakéglas i trä. Eller vad fan säger man - glas i trä låter konstigt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0