Tisdag 3 augusti - till Milano


Hotellet i Venedig

Ny stad innebär alltid att jag vill titta på filmer som utspelat sig i staden. Så det blir att titta på "Vendigfilmerna" Moonraker, Casino Royale, Indiana Jones and the Last Crusade och Talented Mr Ripley när vi kommer hem ...

Kort poolbesök på morgonen, snabbfrukost på rummet och så 10 minuters water-taxi för 600 SEK (holy shit) till tågstationen. Mot Milano.

Läser "Shinjuku Shark" - japansk hårdkokt polisroman. Den känns ok, men lite slarvigt skriven. Eller möjligen slarvigt översatt. Kul med bok som utspelas i Shinjuku i Tokyo iallafall.


Gallerian i Milano

Kommer till Milano vid halv-två på eftermiddagen. Solen steker verkligen. Känner mig svajig. Venedigs vatten, tåget eller bara jävligt trött. Svårt att veta. Vi tar en taxi från centralstationen till Four Seasons Hotel som ligger mitt i Milanos Gyllene Triangel (gatorna som bildar lyx-shoppingen). Endast 118 rum i en byggnad som tidigare var ett kloster. Och det känns stillsamt än idag. Framför allt i trädgården på innergården. Stort rum, stort badrum, lite gammaldags stil med en ljusgul ton. Känns som man skulle vilja bo här mer än bara en natt.


Takspiror på Doumen

Vi har varit i Milano tre gånger förut, men alltid tidig vår och alltid framför allt för att se på fotboll. Då har staden kännts grå och på gränsen till småtrist. Nu är den betydligt grönare, men det här kommer aldrig vara någon favoritstad. Doumen är en av de coolaste i världen, gallerian Emanuele med sitt höga tak ger wow varje gång och klädshoppingen är skitbra. Men sen finns det inte så mycket mer att göra. Nu för bara en dag känns staden dock alldeles perfekt som avslutning.



Äter glass på Peck, vilar i en park, planlöst flanerar, äter middag i hotellets lobbylounge. Underbart.


Hotellrummet




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0