Lördag 25 december - Taronga Zoo



Vaknar fortfarande före 05:00 och har svårt att somna om. Min föråldrade jävla kropp vill tydligen inte ändra sina cementerade vanor. Jag slår bottenrekord för jet-lag på den här semestern. En jävla kick iallafall när man vaknar mitt i natten och det första ögonen ser är utsikten över hamnen.



Sydney-borna ger verkligen intryck att vara anmärkningsvärt trevliga och outgoing på ett skönt sätt. Småkonversationer här och var lite som de man har i New York. Men här är till och med de jobbar i affärer uppriktigt pratsamma och trevliga. Går verkligen inte beskylla butiksanställda i New York för det. De brukar ha för mycket av "the attitude"...



Juldag. Staden har stängt idag. Affärer, museum, banker, biografer etc. De flesta restauranger verkar dock ha öppet. Och Taronga Zoo har öppet. En djurpark som nås via en 20 minuters färja från Circular Quay. Låter som en bra juldagsaktivitet.



Solen strålar. Hamnen strålar. Vattnet strålar. Operahuset glimrar i solen. För min del kunde färjan till norra sidan av Sydney gärna fått pågå i flera timmar. Taronga Zoo är första och enda stoppet. 100 meter från bryggan ligger djurparken i en lång sluttning. Inträdet är ganska dyrt - cirka 300 SEK per person. Men parken är proffsig och tar några timmar att avverka så det är helt ok.



Perfekt avkopplande dagsutflykt. Parken är kanske inte i klass med Singapore Zoo eller Animal Kingdom i Orlando, men ändå en riktigt bra djurpark med ett antal snyggt och smart designade inhängnader. Vi gillar att bara se hur parkerna är gjorda. Och utsikten i sluttningen med vattnet och downtown Sydney i bakgrunden är fantastisk.

Klantade mig igår och glömde smörja in pannan med solskydd. Big mistake. Kräftvibbar idag. Eller tomtefärgad utan tomtekläder... Köpte en keps för att skydda huvet idag.



På kvällen äter vi "juldagsmiddag" i hotellbaren. En perfekt Wagyu-burgare för min del och bröd-dip-mix för Åsa. Sitter bra.

Måste avsluta bloggen idag med något väldigt viktigt - några Matrix-locations i Sydney ... Filmen Matrix ligger ju högt upp både på min och Åsas all-time-filmlista och den är inspelad på plats inne i staden (och i Fox Studios straxt utanför citykärnan) så då måste vi ju leta upp några inspelningsplatser...


Neos arbetsplats i filmen


Fontänen passeras i en Matrix-simulering - Morpheus går med Neo på stan och de möter en kvinna i en röd klänning som övergår till en agent


Här sitter Morpheus fången och här kommer Neo och Trinity att frita honom med helikopter i en av de coolaste actionsekvenserna genom tiderna




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0