Måndag 20 december - blir det avresa?


Vill bort från det här...

Väcks av att Åsa går upp 05:00 och åker till jobbet 06:00. Vilken jävla disciplin. Jag kan inte somna om och hasar mig snart upp jag med. Kollar läget på Arlanda. SAS tidiga flight till Frankfurt inställd och även en Lufthansa-flight som ska gå vid lunch. Nervöst.

Sista packandet. Sista jobbiga besluten vad som inte får följa med. Kotknackning hos naprapaten vid 10. Kall snöpromenad hem igen. Mamma kommer över med köttbullar. Värmer upp och äter alla 25 köttbullarna till lunch. Fantastiskt gott, men kanske jävligt dumt att fylla magsäcken till max när man ska iväg på långflight ...

Kollar statusen på Arlanda och Frankfurt var 15e minut. Fortfarande oklart. Åsa kommer hem från jobbet. Allt verkar fixat. Taxi till Arlanda Express.



Arlanda är ett kaos. Kön till service-desken (de som behöver byta biljetter eller fråga va fan de ska göra) är oändlig. Gissar på 3-4 timmars köande för att komma fram. Allt som har med London att göra verkar helkört. Folk sover på golvet överallt. Vår flight ska gå 16:50 och drygt 2 timmar innan avgång verkar allt oväntat nog ok.

Någon timme innan avgång kommer dock texten "ny information 16:50 vid gaten" upp på tavlan. Det är startskottet på galenskapen för vår del...  "Vi vet i nuläget inte om flighten kommer avgå idag. Tidigast 21:00. Ni åker ned till Frankfurt på egen risk då det är kaos där nere..." Sedan pendlar informationen åt alla håll innan det vid 18-tiden plötsligt kommer meddelande att alla måste skynda till en ny gate och avgång kommer ske 18:30. Folk springer som galningar genom hallen. Väl vid ny gate byts avgångstid direkt till 20:00. SL börjar snart framstå som rena genierna på att informera... Kommer vi iväg senare än 19:00 missar vi anslutningsflighten i Frankfurt. Om den flighten överhuvudtaget finns längre...


Att komma iväg eller inte komma iväg...

Tillslut lämnar vi Arlanda vid 19:15. Vi hamnar bredvid en tjej i vår ålder som likt mig också knaprar sobril för att ta sig igenom flighterna. Härligt med en själsfrände. Oss neurotiker emellan alltså :) En av de roligaste flightpraten jag kan påminna mig. Och så var hon släkt med Staffan Tapper också - kul anekdot där.

Landar i Frankfurt straxt efter 21:00. Avstigning utomhus och en busstur runt halva jävla Frankfurt innan vi når vår terminal. På vägen genom terminalen ligger hundratals strandade passagerare och vilar i nyutställda britsar. Vi kommer till gaten vid 21:40 lagom till påstigning. Jaaaaa! Och flighten kan åka ivåg också. Jaaaa igen! Och vi har en exit-row med 2 meters benurtymme. Ännu mer Jaaa!

Då väntar bara 12 timmars flygtur i konservburken. Tur att Singapore Airlines regerar. Vi lämnar Frankfurt vid 23-tiden.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0