Måndag 27 december - bio med pensionärsklubben



Nationen är i kris. Förnedrade. Den största förlusten mot England på 50 år. I Cricket. Alla tidningar, alla media, överallt. Cricket är stort här. Man måste nog vara uppväxt med cricket för att ens tycka att det är i närheten av småintressant. Men att de fortfarande har te-avbrott mitt i tävlingen - respekt.

Annars är det översvämningar i Australien som leder nyhetsligan denna vecka. Vi skrattade annars åt att Hugh Heffner har förlovat sig igen vid 84 års ålder med en 60 år yngre tjej. Surrealistiskt gubbsjukt och på gränsen (över gränsen?) till sjukt såklart, men vid 84 års ålder så följer och lever han tydligen fortfarande sina passioner fullt ut. Få förunnat att kunna göra det vid 84.



Regn = skitväder = förmiddagsbio. 10:15 går vi på King's Speech. Tillsammans med 200 pensionärer. Om det är filmvalet eller det tidiga klockslaget som får alla gamlingar att göra oss sällskap - vem vet? Lysande film iallafall om kungen som stammade och hade svårt att hålla tal. Colin Firth, Geoffrey Rush, Derec Jacobi, Helena Bonham-Cartern är alla väldigt väldigt bra. Bra manus, bra foto.



Går på stan. Fikar. Åker sky-train. Chinatown. Tittar i QVB-galleria - överdådigt utsmyckad galleria i byggnad från 1800-talet. Tiden bara försvinner iväg. Som alltid på semestern.



I Australien heter det inte Burger King. Namnet var redan upptaget i här när kedjan skulle etableras här. Här heter den Hungry Jack's och säljer delar av Burger Kings utbud och delar ett eget.



När skymningen lägger sig över staden kommer fladdermössen inflygande över och förbi Circular Qauy. Verkar ske varje kväll. Fladermöss är verkligen otrevliga.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0