Onsdag 29 december - buss till Paddington


Morgonpromenad över Sydney Harbour Bridge

Styrektränar. Lätt träning, väldigt lätt. Patetiskt lätt. Halvdöd efteråt ändå.

Vi brukar vara världsmästare på att gå för mycket på semestern. Vi älskar att promerera genom städer, men ibland övergör vi det. Långa vandringar i stekande sol även när promenaden bara är en transportsträcka till ett visst ställe. Och detta trots att vi egentligen älskar att prova det lokala kommunikationssystemet. Så nu köpte vi ett en-dagars-åka-med-allting-kort. Buss till Paddington.



Lummiga (och dyra) bostadsområden, små butiker, pittoreska bakgator, laid-back tempo. Lokala designers samsas med några internationella märken. Vi tar en lunch på Micky's Cafe. Lite slitet, men bra mys-känsla. Bra se-på-folkliv-cafe.



Snirklar oss vidare genom angränsande Woollahra och vidare till Bondi Junction. Bondi är väl mest känt för Bondi Beach, men Bondi är en stor förort där beachen bara är en del. Bondi Junction är "shopping-delen" av Bondi. Tittar i den 372 butiker stora gallerian som ska vara Australiens största. Vi tröttnar fort. Velar mellan ta bussen vidare till stranden eller åka hem och lägga sig vid poolen. Poolen vinner. Buss hem. Varför åker vi så lite buss? Alltid lika skönt och långsamt susa fram genom en främmande stad.


Utomhuspoolen på 3e våningen är ganska liten. Omgiven av skyskrapor på tre sidor och en elevated highway på sista sidan. Stadspool alltså. Svårt att kalla den mysig, men inramningen är lite tufft cool ändå. När poolområdet hamnar i skugga blir det dock lite kallt.

Vår störda urbanistiska böjelser gör att vi även måste prova tunnelbanan i alla städer vi besöker. Åker över Sydney Harbour Bridge till norra sidan. Bra ride över bron annars svårt att säga att tunnelbanan kommer att komma med på någon subway-lista. Dubbeldäckare i tunnelbanan är väl lite ovanligt iochförsig.



Utsikten från norr-sidan är nästan ännu coolare än från andra hållet. Att man ser Sydneys sky-line under bron är förbannat coolt. Framför allt när solen gått ned och staden lyser i mörkret. Färjan hem under bron mot hamnen. Perfekt sommarkväll. Perfekt luft. perfekt värme. Perfekt smågung. Färjan glider fram emot stadsljuset. Vill åka för alltid.


Kommentarer
Postat av: KjellF

Sydney Harbour Bridge - en av Philippe Petits övningsplatser :)

2010-12-30 @ 12:06:18
URL: http://kjellf.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0