Fredag 8 januari - dags att åka hem

Ångest

Ångest

Frukost. Packar det sista. Sobril. Flighten går först 23.35. Hur får man den sista dagen att bli bra? Vi checkar ut och åker taxi till Singapore Zoo.



Vi har varit där en gång förut för 10-talet år sedan. Och parken levererar verkligen. Snygg, modern och till synes så djurvänlig en djurpark kan bli. Blir en av våra bästa "sista-dag" vi har haft på en semester. När vi väl kom till djurparken försvann känslan av att man bara väntar på att ge sig av till flygplatsen. Och det är verkligen inte ofta det lyckas på sista dagen. Vi går omkring i flera timmar och njuter av upplevelsen.

Åker tillbaka till hotellet vid 4-tiden. Duschar och byter om i hotellets spa-anläggning. Tar en sista promenad på stan. Håller oss från sista-shopping dock. Tar oss ut till flygplatsen flera timmar i förväg. Checkar in och går bort till världens enda Hard Rock Cafe beläget på en flygplats. Hamburgaren lägger sig som en sten i magen. Matsmältningen lägger ju av helt vid långflygande så den kommer nog förbli en sten i nästan ett dygn framöver ...

Brukar alltid undvika att prata med svenskar på semestern, men nu är semestern slut så nu gör det inget... Vi pratar med två unga svenska tjejer på restaurangen som varit på Nya Zeeland över jul och nyår. Den ena beskrev sig som "Ringen-nörd" så de hade bland annat varit runt och tittat på flera av inspelningsplatserna till "Lord of the Rings". Jag har aldrig riktigt förstått vad som är grejen med Nya Zeeland, men jag hade gärna kollat av inspelningsplatserna.

Massage på flygplatsen. Mot gaten. Världens sämsta platser väntar i planet. Svär högt i kabinen. Hjälper inte - vi är stuck i 13 timmar till Munchen. Bajskorv. Aldrig mer Lufthansa. Dålig i magen. Bajsar flera gånger ...

Landar i Munchen vid 5-tiden på morgonen. Dricker varm choklad. Gott. Flyger vidare vid 9-tiden.

Arlanda. Arlanda Express. Taxi. Hemma. Duscha, äta, sova. Börja planera nästa semester ...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0