Onsdag 6 januari - irrande i förorten



Det är minusgrader i Orlando. Trodde det knappt var möjligt. Går det ens att köpa vinterkläder där? Ser framför mig turister med enbart badbyxor och t-shirts i bagaget. Jag ser också dyr apelsinjuice framför mig då apelsinplantorna i Florida inte kan stormtrivas.

Singapore - The Garden City - är fortfarande grön, men det förtätas i centrala staden och gröna lungor försvinner. Trist. Läste att folkmängden gått upp med nästan en miljon på ett årtionde från cirka fyra till cirka fem miljoner. Landmassan är ju onekligen begränsad så inte konstigt att grönområden försvinner, men trist ändå.

Vi bestämmer oss för att vi vill åka iväg till något ställe vi inte varit på förut i Singapore. Vi väljer Sembawang i norra Singapore. De ska ha en av landets få naturliga stränder. Det visar sig bli ett av få misstag på resan ... Tunnelbanan tog en halvtimme och enligt guiden skulle det sedan var en kort promenad till den "härliga parken och den trevliga stranden". Inte riktigt kan jag säga ...


Nånstans i Sembawang ...

Vi irrar omkring i någon timme i stekande hetta utan att passera något intressentare än ett antal fängelser innan vi tillslut hittar parken. Parken är trevlig, men kändes inte som belöning nog. Beachen däremot ... Beachen är 2 meter bred från vägen till vattnet och ser ut som en soptipp fylld med skräp. Är det ett fucking jävla skämt eller? Utiskten är mot ett antal jättelika brunrostfärgade fartyg (oljefartyg?). Vi ser två personer som badar. Om de överlevde dagen utan förgiftningsskador vet jag inte. Jaha, vi tröttnar snart och tar oss tillbaka mot citykärnan istället. Fiasko.

Åsa äter på en food-court på Sembawangs tunnelbanestation. Food-courten eller "hawker centre" som det heter i Singapore såg ut att var helt nyrenoverad. De flesta food-courts har ett antal olika stånd där varje stånd säljer mat från ett asiatiskt land. Kina, Japan, Korea, Indien, Indonesien och Malaysia verkar nästan alltid finnas representerade - däremot sällan thailändskt. Oftast ligger det några amerikansk fast food-outlets nästan intill food-courten också.



Vi gör lista vilka platser vi vill till som vi inte varit i förut:
Sydney, Seoul, Venedig, Shanghai, Lissabon tar sig in på bådas listor. Bra underlag för kommande reseplaneringar ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0