Torsdag 31 december - på väg mot 2010

Checkar in på hotellet (www.fourseasons.com/singapore) vid 01:30 på morgonen. Halvt medvetslösa av trötthet. Lätt tjock i halsen som jag oftast blir efter långa flighter och mycket metropolluft.

Åsa är på sovhumör - som vanligt ... Jag äter frukost själv nere i restaurangen. Läser Singapore Straits Times. Tydligen har det blivit vanligare med ormar i bostadsområdena i Singapore allteftersom grönområdena blir färre och ormarnas naturliga habitat försvinner. En tre meter lång pytonorm i sovrummet lät sådär ... Men business är tydligen bra för "Pestbusters".

Går förbi SPA-avdelningen för att boka någon ryggfixartid. Det fanns en ledig spot 20 minuter bort. Perfekt. Han kör hårt och effektivt vilket behövs.



30 grader som alltid i Singapore. Tryckande fukt som alltid i Singapore. I fucking love it! Masar oss runt i värmen några timmar. Köpte några böcker och tidningar. Fikar. Äter glass. Njuter.



Vi är helt dagvilla. Jävligt skönt det med. Vi hade kunnat missa att det var nyårsafton och det hade inte stört mig heller för den delen. Beställer upp mat till rummet och kallar det ändå nyårssupé. Vi gör årslistor som vi brukar på nyårsafton. Min filmlista är som följer:

1) Avatar - Wow! Cameron har verkligen höjt ribban - har inte haft en sådan wow-upplevelse på flera år
2) Up - Montaget i början är den bästa animerade sekvensen någonsin
3) Slumdog Millionaire - Fantastiska bilder och rytmer i Dickens-inspirerad saga
4) Up in the Air - Clooney rules. Tar nog Oscarn för bästa film
5) Departures - Japansk stillsam udda och vacker film
6) Still Walking - Lars Norén-liknande japanskt drama. Grymt ensemble-spel.
7) Inglorious Basterds - Tarantino e back. Lyckas blanda tysk och engelsk dialog på ett makalöst sätt
8) Man On Wire - kanske bästa dokumenär någonsin om han som gick på lina mellan World Trade Center
9) De Usynlige - Norskt drama. Årets överraskning för mig.
10) Hangover - Sanslöst roligt



Vi går ned till shopping-gatan Orchard Road för att fira 12-slaget. Halva staden verkar vara där. Ingen officiell nedräkning sker så olika delar av massan jublar vid olika tillfällen. Har ingen aning om exakt när nya året börjar. Who cares. Ser inga fyrverkerier. Skönt att slippa ...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0