Torsdag 7 januari - kläderna tar slut



För eller senare kommer det avgörande ögonblicket på varje semestern. De rena kläderna räcker inte ända till hemresan eller till de sista dagarna. Och nu är det skarpt läge. Redan idag. Det finns bara förlorarlösningar - tvätta kläder på rummet (no fucking way), återanvända smutskläder (tveksamt), låta hotellet tvätta (svindyrt - vill hellre slösa på annat), köpa nya kläder (vill inte lägga pengar på kalsonger och strumpor egentligen). Det blev alternativ 4 - köpa nytt.

Japanska varuhuset Isetan på Orchard Road. Köper en t-shirt av märket Springfield för en hundring och tappar hela mina tunga lyximage på ett bräde. Hittar ok kalsonger och strumpor.

Efter fiaskot med Sembawang igår bestäms att vi ska göra så lite som möjligt. Hemresa imorn - ångest.

Åsa köper en cool fyrkantig armbandsklocka på favoritaffären Shanghai Tang. Jag snålar ur på svarta Louis Vuitton-kortbyxor för 5 000. Vill ha men är redan oroad för American Express-räkningen. Kanske behövas sobril även för att våga logga in och titta på det saldot ...



Opera Gallery - (http://www.operagallery.com/) i ION-shopping mall. En jävla massa contemporary höjdarkonst. Vore grymt att göra en konstinvestering, men fegar ur. Inte snålar ur alltså.

Takpoolen resten av eftermiddagen. 30 grader som alltid. Jag och Åsa är ensamma vid poolen. Perfekt. Beställer upp en Wagyu-burgare. Perfekt som sagt var.



Sista kvällen. Dempsey Hill - trendigt bar/club-område i härligt exotisk miljö utanför själva stadskärnan. Det känns som man sitter på en resort ute i regnskogen på uteserveringarna. Lågmåld och cool stämning. Syrsorna spelar i gräset på vägen in och ut från restaurangerna. Baren vi sitter vid brygger sin egen öl i stora ölfat i ett rum intill bardisken. Bra sista-kväll-häng. (http://www.reddotbrewhouse.com.sg/rd_dempsey.html)

Buss genom natten hem till hotellet. Åsa packar. Jag somnar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0