Lördag 17 juli - svalka i Prada-butiken



Älskar känslan av att vakna på morgonen och se solen gå upp mellan skyskraporna. Hasar mig ut till dörren och hämtar New York Times. Lägger mig i sängen igen och slöläser. Lång artikel om Steve Jobs ursäkt (iPology) för antenn-problemen (Antennagate) med nya iPhone. Har svårt att tro att försäljningen kommer att påverkas av all negativ publicitet. Iallafall på sikt. Jag kommer säkert inte kunna hålla mig från att köpa den nya trots att jag tycker att det egentligen är för få riktigt bra nyheter för att de ska vara värt priset.



35 grader varmt ute. Varmt. Fuktigt. Tryckade. Myller. Men inget stoppar oss. Vi avgudar det. Låååång promenad som varar hela dagen väntar.



Vandrar via 5e avenyn och 6e avenyn via ett Dean & Deluca ned till 42a gatan och sätter oss i trivsamma Bryant Park. Det har satt upp ett "Reading Room" i parken - vilket innebär att det är uppställt ett 15-tal bord med stolar och så finns det ett antal ställ med böcker och tidningar som man kan låna för att sitta där och läsa. Kul idé. De flesta parker i New York har gratis Wifi så passa på att surfa i mobilen också. Annars kan man ju bli stressad att man har missat något ...



Promenaden fortsätter Broadway ned till Union Square. Huvudet kokar. Vi går in i de dummaste butikerna bara för att få kort svalka oss. Och ändå njuter jag hela tiden. Glass på fantastiska Grom. Vatten hela tiden. Dagen har ingen agenda - bara att få känna på staden igen.



Köper en kul t-shirt på Kid Robot på Prince Street i SoHo och går sedan in i Prada-butiken. Jag planerade att bara köpa ett skärp, men 1,5 senare efter att ha provat halva butiken så blev det både skärp, jeans och t-shirt. Expediten är helt underbart kul. Han springer runt mellan flera kunder och fixar och letar. Hämtar vatten, kaffe - vadhelst man ber om. Han säger att han totalt älskar att sälja kläder (förutom skor som han inte tyckte va så kul) och det märks. Jag velar i oändlighet mellan två storlekar på de svarta byxorna och väljer tillslut de lite tightare. Jaha så då har jag förbrukar hela klädkassan redan dag nummer 1 ... Jag får ta av Åsas klädkassa :) Eller Annicas ...



Klockan närmar sig 7 på kvällen. Vi handlar ta-med-mat sallad på Whole Foods på Houston Street och tar bussen tillbaka till hotellet. Buss i New York är sjukt underskattat. Långsamt, men otroligt skönt. Staden brusar förbi. Myller. Magiskt.

Vi äter maten på rummet. Hittade ett lokalt öl "McNiells Ruby Ale" som hade en skön och tydlig eftersmak. Fick även tag på perfekt paprika och lök. Whole Foods rules. Så är det bara.



Tittar på returmatchen USA - Sverige. Annica spelar bará sisa 10. Boring alltså. Lägger mig i badkaret och tittar på någon Robert Redford film. Kommer in mitt filmen och fattar ingenting. De 9 timmarna ute i hettan börjar märkas. Åsa somnar i soffan och jag får kämpa för att hålla mig vaken. Vi lägger oss tidigt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0