Lördag 31 juli - Maxxi


Spanska trappan

Frukost på takterassen intill poolen. Nice. Tycker tyvärr att frukosten i sig var sådär. Åsa som inte är lika stört kräsen tyckte iallafall att den var bra. Faktiskt lite småsvalt utomhus på taket vid när vi sitter där vid 8-tiden. Läser International Herald Tribune medan jag äter. Gillar att se ned på tågen som rullar in på centralstationen från taket. Rogivande.


Utsikt mot centralstationen

Mot Maxxi. För bara två månader sedan på dagen öppnade det nya moderna museet Maxxi i utkanten av norra Rom. Vi är dcok mindre intresserade av konsten och mer av byggnaden. Museet är designat av arkitekten Zaha Hadid som verkligen är i ropet - hon gör bland annat en av arenorna till London-OS 2012. Vi promenerar till Piazza del Popolo och tar därifrån spårvagnen till museet som ligger några minuter från Romas hemmaarena Stadio Olimpico.



Från utsidan är byggnaden lite besvikelse, men insidan är fantastisk. Kurviga och raka avskalade gråa betongväggar, svarta trappor och en planlösning som helt enkelt är enastående. Förbannat hög nivå på konsten också. Inte så mycket uttjatad konst från mitten av förra århundradet utan mer av samtida verk från sista 25 åren. Varför se på ruiner i Rom när man kan se nytt och fräscht ...


Konst utanför museet - skelettet alltså inte kvinnan framför :)


Trapphus inne i museet

Lunch på restaurang med utiskt mot Piazza del Popolo. Kan inte avgöra om det är turistigt att sitta där eller inte. Bra iallafall. Och kul utkik mot piazzan. Glass på San Crispino idag med. Det kan ju ta år innan vi är tillbaka så måste ta chansen att äta glassen där så mycket som det är möjligt ...


Lunch vid Piazza del Popolo

Har varit lite tjock i halsen sedan New York. Typisk lätt sommarförkylning. Blir inte riktigt sjuk, men blir inte helt bra heller. Småsegt.



Takpoolen. Solen steker nu. Rätt mycket folk, men vi får plats. Skönt att ligga där, men vattnet är isande kallt. Blir ett kort dopp. Vädligt kort. Läser en ny manga som heter "Biomega" i solstolen. Storyn känns som en blandning mellan Doom och Resident Evil. Inte nobelpriset i litteratur alltså, men gillar de mörka och dystopiska teckningarna. Läser ut albumets 200 sidor på någon timme. Kanske köper fortsättningen när vi kommer hem.


Åsa utanför St Peterskyrkan vid Vatikanen



Snabb sightseeingtur under kvällen. I snabb takt St Peterskyrkan, Piazza Navone, Pantheon och Colosseum. Därefter öl och kissnödig promenad hem. Allting i centrala Rom är på promenadavstånd från varandra. Skönt. Väldigt skönt.



Centralstationen är tydligen 232 meter lång. Den känns ännu längre efter en evighetspromenad på stan och man bara vill komma hem ...




Kommentarer
Postat av: Matilda

Avis blir man när man sitter och läser bloggen här på kontoret...

2010-08-02 @ 11:51:29
URL: http://matildaastinaagne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0