Måndag 19 juli - Ännu en dag i bastun

Hela teamet inleder morgonen med att gå ned till hotellets fitness-center. Musklerna värker av stelhet och maratonpromenader redan innan passet har börjat. Blir inte världens längsta pass.


Annica i Midtown

Åsa och jag brukar alltid ha gissningstävling vilken av hissarna som kommer ned/upp efter att man tryckt in knappen. Nu krossar jag både Annica och Åsa i tävlingen (8-4-4 till mig i poängligan). Mitt superhjältenamn är numner Elevator-Man ...



Äter underbar frukost på hotellet. De har flyttat frukosten sedan förra året till nyrenoverade "Garden" i hotellet. "Garden" är inte en utomhusträdgård - det är dock designat som det skulle vara det med några stora "låtsasträd" mellan borden. Otroligt trivsamt. Jag kör en lysande bärtallrik, perfekt krispiga bacon, rostad potatis, grönsallad, grönt te och apelsinjuice. "De andra" äter nån äggröra och massa annat ... Det kostar som en helmiddag på stan, men det är det självklart värt. Det här är perfection!


Efter Uniqlo i SoHo

Buss ned till Washington Square och walk till SoHo. Annica går ned i startblocken. Klara, färdiga, pang ... Butiker betas av - Marc Jacobs, Uniqlo, Armani AX, Guess bla bla bla ... Fikar på Jaques Torres chokladbutik i TriBeca. Äter en chokladkaka som är helt sagolik. Definitionen av smälter i munnen. Wow. Söt så det är löjligt så två hade slutat med illamående.



Andra shoppingronden. Tempot höjs. Värmen verkar också höjas i bastun Manhattan. Bleeker Street i West Village. Klockor och prylar i Marc by Marc Jacobs-butiken. Meatpacking. Akut törstig. Helveteskö på Starbucks - vi får klara oss ett tag till. Upp på High Line - järnvägsspåret som gjordes om till park förra året. Tar parkvägen till Chelsea. Designbutiker på 22a gatan och sedan bussen till Midtown. Tempo, tempo, tempo.



Alla McDonalds-restauranger har det gula "M:et" mot en svart bakgrund. Redesigning av hela kedjan?? Måste kolla upp sen...

Äter. Några sista butiker och hemma vid 19:30 på hotellet. Trött. Slut. Döende. Och så den jävla stanken av fotbollsskorna :)

Sover ett tag. Zoombie när jag vaknar. Tittar på tv. Pladdrar. Äter en banan. Vad nu? Vi lägger upp en plan för kvällen. Tar en taxi till Rockefeller Center. Vi åker upp i "The Rock" för att Annica ska få se hur staden glittrar i natten. Trots att de är mulet så är utsikten från uteplattformen på 70e våningen helt underbar. Klockan är över 23 och rätt lugnt med folk. Ingen trängsel vid bästa utkikspunkterna. Svårt att få nog av utsikten trots att att vi gjort den ett flertal gånger.



Taxi ned till Meatpacking. Älskar att åka taxi eller buss i den glimrande New York-natten. Utedags. Måndag och tisdag är egentligen inte club-kvällar på Manhattan. Men vi hittar snart en hip-hop-klubb nere i en källare på West 12th Street som vi entrar. Jag känner mig nästan over-dressed i svarta snyggbyxor. Mycket jeans och balla t-shirts. Även kepsar. Tung, cool musik. Drinkar. Öl. En bättre dag, kväll och natt.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0