Onsdag 21 juli - Bambu


Vårt stamhak denna vecka

Läser en artikel i senaste Vanity Fair där ett 50-tal arktitekter, kritiker, arkitektlärare etc fått rösta fram viktigaste byggnaden senaste 30 åren. Frank Gehrys Guggenheim i Bilbao vann överlägset. Fan va rätt! Fågelboet i Beijing var den viktigaste byggnaden under 2000-talet.


Morgonpromenad i Central Park

Vi går på Metropolitan Museum of Art på 82a gatan och 5e avenyn. Vi har varit där några gånger förut, men nu går vi dit bara för att se en bambu-utställning på deras takterass. Konstverket är en bambuskog uppe på taket som man kan gå omkring i. Det går att se bambuskogen från håll utifrån museet och det ser ut som ett jättelikt fågelbo har landat på taket. Otroligt kul ide.







Vi åker ned till SoHo för att träffa en uppdragsgivare - Rosalie - till Åsas serieteckningsfirma. Åsa har aldrig träffat henne eftersom hon bor i Dallas - men nu är hon på besök med sin man i New York. Hon är från filippinerna men är gift med en svensk - Torbjörn - sedan många år tillbaka. Vi fikar alla fyra på Fannelis mitt emot Prada-butiken. Kul.



Vi har varit mer sociala på semestern i USA än vi brukar vara hemma snart ... Dessutom pratar jag mer med folk på gatan här under en vecka än vad jag gör på ett år hemma. Polisen i tunnelbanan som är nyfiken på min kamera, grannbordet om Inception på lunchhaket, butiksbiträdet om fotbolls-VM etc etc

Äter på Pauls da Burger Joint på 2a avenyn och 8e gatan. Håller måttet som en av stans bästa hamburgarställen. Bra neighbourhood-hak-känsla. Burgaren är stor för att inte säga kraftig. Lägger sig som sten i magen. Framtung hemfärd till Midtown.



Kvällen hade vi tänkt traska runt i Midtown och njuta av vandra fram genom New York-mörkret. Vi kommer bara några kvarter så ser vi ett åskväder närma sig Manhattan. Blixtrarna rör sig nedåt via Bronx och Harlem. Bara att vända tillbaka tll hotellet. Vi sätter oss i Ty Bar - en av hotellets lounger. Perfekt hotellbar med högt i tak, relaxad stämning och dyr dricka. Vi kör drinkar. Jag känner väl igen han som serverar oss. Finess, stil, cool. Alltid där på 1 sekund bara man tittar upp, men aldrig påträngande. Påminner om personalen på Peninsula i Hong Kong - benchmarken för klass och stil.


Asen som bor i höghuset mittemot oss har takterassparty - jag ska fan ha en sån NY-lägenhet ...










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0