Tisdag 20 juli - Inception

Det brukar alltid vara någon nyhet som blir "vår semesternyhet" när vi är i USA. Något som det vevas, analyseras, tjatas om ur alla möjliga vinklar i tidningar och på tv under någon vecka. Men i år är det ingen som fastnat. Lindsey Lohans första dag i fängelse höll 1 dag, iPology 2-3 dagar bla bla... Noterade iallafall på nyheterna att Amazon nu sält mer elektroniska böcker än pappersböcker senaste månaden. Redan. Det kom snabbare än jag hade trott. Kan det verkligen stämma?



Köper frukost på Green Cafe som ligger 10 meter från hotellet på 58e gatan. Vid första anblick tyckte vi den såg lite sådär ut, men det är faktiskt ett perfekt litet take-away-cafe. Fruktsallader, grönsallader, kaffe, kakor, diverse mat etc etc - och allt är väldigt fräscht och bra. Nästan alltid packat med folk, men de är extremt effektiva så det går alltid undan.



Äter frukosten på en gräsmatta i Central Park. Sätter oss i solen, men ångrar nästan det. Stekhett. Kläderna klibbar fast efter bara några minuter. Förbannat skönt och sitta i parken och äta iallafall.






Några svenskar från Uddevalla får leka fotografer åt oss

Dags för Annica att åka hem. Lufthansa på JFK väntar på eftermiddagen. Vi tar en taxi tillsammans ned till 41a gatan och vinkar av henne när hon kliver på flygbussen. Blir nästan sentimental. Men ska bli skönt att slippa skolukten :)

Vi fortsätter bort till Times Square och går på Inception på AMC på 42a gatan. Fuck va bra den är! Fantastiskt story, fantastiskt berättad, fantastiska actionsscener och riktigt coola insatser från bland annat Ken Watanabe och även Leonardo DiCaprio. Christopher Nolan har verkligen tagit ett steg till framåt vad gälller att regissera actionsekvenser. Vi kommer att se filmen igen när vi kommer hem. Flera gånger.

Åsa köper lösviktsgodis på FAO Schwartz och gör "fotog-godis-konst" på rummet ...



Ont i ryggen. Badar i badkaret. Somnar tidigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0