Lördag 30 juli - sista dagen i Tokyo


Utsikten från hotellrummet

Sista dagen i Tokyo. Flighten till Singapore går vid midnatt. Saknar Japan redan innan vi lämnat. Mer att vi inte vill lämna Japan än Tokyo. 5 nätter i Tokyo känns rätt lagom, men hade velat åka till några platser till. Sapporo, Nara, Hiroshima och Okinawa. Bland annat. Nästa gång. Till jul? Eller kanske vänta lite till ... Vetifan om jag skulle vilja bo i Japan någon längre tid dock - underbart som resmål men jag kan se frustrationer om vi skulle bo här på riktigt. Språkbarriären, prisnivån och svårigheter att hitta bra västerländsk mat utan att break the bank. Bland annat. Men vi kommer att sakna toaletterna som vi alltid saknar från Japan. Värmeslingor i stolen anyone ...



Packar. Checkar ut vid lunch. Spenderar dagen i favoritområdena - Harajuku och Aoyama. Från shinto-tempel till wild teen-fashion till upscale grown-up shoppping. Använder Superfutures app-guide för att spåra upp några udda coola ställen. Butiker eller gallerier som vi nog aldrig hade hittat annars. Som "Center for Cosmic Wonder" på en bakgata en bit ifrån the main action. Vi går in genom något som ser ut som ett vitt garage, ut på en stenbelagd gång i en miniträdgård och vidare in genom en glasdörr. Är vi rätt ute eller är vi på väg in på någons kontor eller någons bostad? Men det är rätt. Och så rätt är det. Inredningen, prylarna och kläderna är definitionen av cutting edge. Stramt, avskalat, japanskt, snyggt. For those in the know-känslan är uppenbar. Vi köper inget men upplevelsen är nästan surrealistisk. Och kul som fan.


Ingången till Center for Cosmic Wonder

Köper en t-shirt av japanska märket Original Fake. Ville ha någon streetigt japanskt och jag gillade trycken på tröjorna.



Timmarna rinner iväg. Tåget till Tokyo Station. Vimmel men aldrig sjukt trångt. Aldrig i närheten av påtryckare i tunnelbanan ens i rusningstid. Sista promenaden. Vemod. Väntar ut tiden. Tillbaka till hotellet för att hämta väskorna.


Vi ska ta en flygbuss som avgår några minuters promenad från hotellet och bort till Haneda International Airport. Spöregn. Shiori, tjejen som hämtade oss på tågstationen när vi kom hit, ska hjälpa oss med baggaget. Jag och Åsa får varsitt paraply. Shiori tar baggaget. Hon lägger allt på en vagn med ett skyddande plastskynke ovanpå. Regnet ökar i styrka. Shiori drar iväg vagnen helt oberörd och ett med ständigt leende på läpparna. Och det känns inte tillgjort för fem öre heller. Vilket fullblodsproffs. Shiori = my hero idag.


Åsa och Shiori

Bussen går på 20 minuter till Haneda söder om Tokyo. Vi har bara åkt via Narita-flygplatsen förut och då tar det oftast upp mot 90 minuter. Kort = skönt. Haneda började flyga internationella flighter i större skala för bara något år sedan. De har gjort nattflighter till sn grej. Flygplatsen är snygg. Känns ny och fräsch. Kurviga vita lijnjer. Shopping/restaurangdelen utanför security är sensationellt snygg. Byggd som en gammal samurajby där butikerna ligger i Kyoto-liknande gamla hus. Briljant.



Flighten skulle gå 00:30. Delayed till 01:30. Vad gär man på en flygplats mitt i natten när allt är stängt. Har tråkigt är svaret ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0