Tisdag 2 augusti - cyklar i East Coast Park

Största nyheterna som körts i tidningar och tv under semestern här i Asien: Avslyssningsskanaldalerna kopplade till Murdochs medieimperium, Norge-dåden och underskott/statsskulden i USA. Det sistnämna har det pratats och tjatats mest om överallt. Klar vinnare.



25 minuters buss till East Coast Park. Vi har pratat om att åka dit flera gånger förut när vi varit i Singapore - men det har aldrig blivit av. Bara att åka buss genom förorten är trivsamt. Vaggas nästan till sömns av välbehag. Från bussen några minuters promenad genom ett bostadsområde och en tunnel under en motorväg. Framme. Parken ligger intill havet och är bara 30-40 meter bred, men flera kilometer lång. Härligt att höra vågorna och lukten av hav.



Palmer, stränder, cykel och gångvägar. Några matställen utspridda här och där utmed parken. Delar av parken ser lite sliten ut (så slitet som något kan vara i Singapore) men det ger mer känslan av rustig charm än schabbigt. Parken är vanlig weekend-destination för Singaporeaner och det finns ett antal förberedda grillplatser barbecueande.



Vi hyr cyklar. Billigt. 30 SEK cykeln för 3 timmar. Åsa vinglar så jag blir orolig för hennes välfärd. Ser bilder av upprivna knän och blåmärken, men det går bra. Blickandes ut över havet ser vi hundratals eller kanske tusentals lastfartyg. Det ser nästan ut som när man ser alla båtarna i Troy som gör sig redo för anfall. Singapore är en av the busiest ports in the world. Det finns tydligen lite olika sätt att räkna fram det, men Rotterdam, Singapore, Hong Kong och Shanghai tävlar alla om förstaplatsen som världens hamnstad.



Vi har inte hyrt cyklar på semestern sedan Bali för 10 år sedan. Undrar nästan varför nu. Avkopplande. Fridfullt. Skönt att någon gång slippa gå. Cyklar i nästan 1 timme innan vi vänder. Visserligen slöslötempo och något stopp på vägen, men lång är parken. Varm dag. Kanske varmaste sedan vi kom tillbaka till Singapore. Svettas floder.



Buss tillbaka till stan. Hungriga. Går till Meat Works i ION Orchard Galleria. Inte många restauranger i fristående byggnader i Singapore. Nästan alla ligger i gallerior eller i hotell. Jag äter australisk oxfile och Åsa kör lax. Vi blev jävligt nöjda båda två. Dricker milkshake till. Vi har vår första vita dag på flera veckor. Måste skärpa oss snart... Gillade också restaurangens öppna design mitt i gallerian med utsikt över shopparna. Men kan förstå att alla nog inte tycker att det är mysigt eller romanstiskt.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0