Torsdag 4 augusti - biomania



Första ångesten kommer smygande. Hemresa lördag morgon. En lätt ilning. Vill vara kvar i veckor. Eller mer att - jag vill fan inte hem till vardagen. Och jag vill inte flyga i 13 + 2 timmar.

Presidentval utlyst i Singapore. 17 augusti ska alla kandidater vara klara. 26 augusti är det valdag. Presidenten verkar ha en rätt ceremoniell roll här som det ofta är när det finns en vald statsminister. En kommitte bestånde av tre personer avgör om de som ansöker om att få kandidera verkigen kan väljas. Vid en första anblick låter det inte överdrivet demokratiskt att en kommitte utser lämpliga kandidater, men om man jämför med hur statschefen i Sverige utses är det här en demokratisk wet-dream i jämförelse. Ned med monarkin.



Bio för 3e gången på 4a dagar. Premiär på Rise of the Planet of the Apes. Shaw House Cinema 5 minuter från vårt hotell högst upp i en galleria. USA-premiären är först imorgon (fredag) så lite extra kul. Jag har alltid gillat originalfilmerna med Charlton Heston från 60-talet - framför allt den första filmen som är ett litet mästerverk. Gillade även boken som filmen bygger på. Tim Burtons remake för 10-talet år sedan var ok - men inte mer. Nu fokuserar nya filmen som namnet förtäljer på hur aporna började ta över världen. Aporna ser och rör sig helt fantastiskt. Vad är dataanimering, vad är mask, vad är riktig apa (avändes riktiga apor alls?)? Bra berättad där framför allt den delen av filmen som handlar om apan Caesar är jävligt bra. Tre filmer på semestern och tre lyckträffar. Vore fantastiskt skönt att ha en stor multiplex-biograf så här nära hemma. Filmstaden Söder tar ju nästan en kvart att gå till ...



Regn. För ovanlighetens skull regnar det nästan hela dagen. Singapore är annars mer av regna hällregn i 30-60 minuter och sedan sol resten av dagen. Några veckor innan vi kom regnade det dock så mycket att det hade varit översvämningar på en del av affärsgatorna. Det kan inte hända ofta här.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0