Onsdag 5 januari - Universal Studios



Julen dansas definitivt ut här. Julprydnader, julbelysning, julskyltning har varit på väg ned sedan nyårsdagen och nu är det i princip helt borta. Julen har dock ersatts av laddning inför kinesiska nyåret som i år infaller 14 februari. Mot harens år! Skulle vara riktigt kul att få vara på plats här eller kanske ännu hellre i Hong Kong eller Shanghai och se hur det firas.


Utanför Mummy-riden

Vi åker iväg till Sentosa Island och Universal Studios Singapore som öppnade här i våras. Vi har tidigare varit på Universals parker i LA och Orlando. Och efter den här dagen är det bara den i Osaka kvar. Parken i Singapore är del av ett helt nytt turistområde kallat Resorts World Sentosa som utöver Univer Studios även bland annat innehåller Hard Rock Hotel, restauranger, Singapores 2a casino och givetvis massa shopping. Alla delar är inte klara ännu och exempelvis även öppna ett museum under 2011. Resorts World Sentosa är till stor del designat av Michael Graves som bland annat designat ett Alessi-arbandsur som jag använde förut.



Universal-parken är klart mindre än deras andra tema-parker (den ska säkert växa vidare här), men det kompenseras av att priset också är billigare. Vi är fega jävlar när det gäller att åka vilda rider, men det fanns ett antal kul attraktioner som var på vår mes-nivå ... Smällhett är det idag med. Trycks ned i marken. Tiger-ölen till lunch smakar därför fullkomligt sagolikt. Vi har några kul, men inte wow-kul, timmar i parken.



Äter på Hard Rock Cafe utanför parken. Vill inte ens tänka på hur många Hard Rocks vi har besökt genom åren. Många är det ...


Överraskad av en fontän ...

Vilar på rummet. Badar i badkaret. Ut på stan igen på kvällen. Mycket att hinna med nu med bara 1 heldag kvar efter den här dagen. Shoppar, dricker whiskey, och allting på några timmar. Kul. Ont i ryggen. Trött. Sov gott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0