Söndag 2 januari - nitad av minibaren



Älskar att titta på Channel News Asia när vi är på semester i Asien. Framför allt Japan Hour som visar resereportage när en eller två personer åker på utflykt till någon obskyr ort i Japan. De fångar alltid något vansinnigt mysigt med varje ställe. Japanofiler som oss sitter klistrade framför tv:n på rummet. Idag var det någon snöklädd mindre plats i nordvästra Japan. Way to go!


Henderson Waves-bron

CNN Go gjorde en lista över Singapores bästa broar för ett tag sedan. Vi fastnade för Henderson Waves som är Singapores högsta bro och dessutom enbart en gå-bro. En tunnelbanefärd senare går vi genom en kort men ändå obeskrivligt jobbigt lutande regnskogspassage för att komma upp till Mount Faber och den väntande bron. Hur varmt, kvavt och tryckande det än är - så fort man är omringad av regnskog ökar trycket med en koefficient som känns värre än 3,14. Fattar knappt hur vi klarade att vandra genom regnskorgarna på Borneo i flera timmar. Eller så fattar jag, men vill inte erkänna - vi var 14 år yngre än idag. Fuck.

Henderson Waves-bron är riktigt cool. Och snygg. Värt mödan dit.


Färgglada fasader i Little India

Går till närliggande jättegallerian Vivo (Singapores största). Äter glass. Åker tunnelbana vidare till Little India. Vi har inte varit där sedan första eller andra gången i Singapore - det vill säga någon gång på 90-talet. Man behöver inte ens komma ur tunnelbanan innan det känns annorlunda. Singapore består till 80% av kineser, men här är det plötsligt nästan bara indier och en och annan turist. Känns inte lika tillrättalagt och uppfräschat som Chinatown, men det är nog inte direkt som Mumbai heller. Ingen hysterisk galenskap och inga kåkstäder. Färgpaletten på husen är iallafall åt Bollywood-håller och musiken på cafeerna är indiska rytmer. Trivsamt livfullt. Sandaler till skjorta och snyggbyxor verkar inte ovanligt. Och överallt är det långa köer till butiker och stånd som säljer telefonkort. What's with that?



Åker hem. Dead tired. Vill ha en öl från minibaren. Böjer mig ned. Minibaren skallar mig i pannan. Hårt som fan. Brutalt. Oprovocerat våld. Nedslagen av en minibar på semestern. Va fan händer? Jag är trött. Orkar inte med sånt här. Ligger på sängen med en ispåse mot pannan. Vet inte riktigt vad som hände, men när jag skulle böja mig ned och ta ut drickan ur minibaren slår jag pannan i marmorkanten till möbeln som minibaren sitter i. Ont. Svullen. Och inte blev det någon öl heller.

2011 är igång, men här är höjdarna jag kunde komma på från ‎2010:
New York, Tv-spelet Red Dead Redemption, Inter CL-mästare, Prada, Sydney, iPad, Annica i landslaget, Venedig, Inception, Toy Story 3, Amarone-vin, Singapore, Setai-frukostar, Four Seasons-hotell, San Crispino-glass, Hammarby Damfotboll klarade kontraktet, Haruki Murakami, Balenciaga, Marc Jacobs, Ny kamera, Fotografiska Museet, låten Love the Way You Lie, Wagyu-burgare, Blue Man Group, Den Gode Den Onde Den Fule på bio, Tadao Ando, Massage








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0