Fredag 15 juli - världens längsta och tråkigaste dag?

Väckning 05:00. Flight till Paris. Några timmars väntan i Paris. 12 timmars flight vidare till Singapore i en flygande konservburk. Segt. Absurt boring. Ont i hela kroppen. Hatade jag varje minut? Ja. Var det världens längsta och tråkigaste dag? Kanske. Är det värt det ändå? Jaaaaaaa alla dagar i veckan alla dagar på året resten av livet. Så det är bara att härda ut.

Dagen började iallafall bra. Oväntat bra frukost på Radisson på Arlanda. Rostad potatis, krispiga bacon, champinjoner, flingor och te. Ville äta mer, men vet hur den här typen av mat lägger sig som en stenklump i magen på långflighter. Matsmältningen slutar ju fungera någonstans över Mellanöstern efter några timmar fastspänd i flygstolen.

Det här är väl 3e eller 4e gången vi övernattar på Arlanda när vi har haft tidigt flight och det har varit värt det varje gång. Från frukostbordet tar det 5-6 minuter att gå till säkerhetskontrollen. Ler varje gång. Vips så var vi framme vid gaten.

Sobrildimma sätter in. Somnar till i stolen vid gaten. Flighten till Paris går vidare i sömnens tecken. Skönt.


Futurism a la 60-70-tal - Paris flygplats

Favorit i repris - världens största flygplan - Airbus A380 med Singapore Airlines väntar i Paris för långflighten tíll Singapore. Vi åkte med A380 i julas från Singapore till Sydney och den stora skillnaden mot övriga stora plan är att den är betydligt tystare. Inne i planet är konfigurationen 3-4-3 som de flesta andra stora flygplan har, men här är det 50-60 rader per våning. Men det är ändå svårt att få en känsla för hur stort planet är när vi sitter i det. Utifrån är det faktiskt enklare. Planet ser verkligen gigantiskt ut när det står intill exempelvis en Airbus A330 (som SAS kör till New York). Och det är fyra olika insläpp in i planet. Svit-insläppet, Economy Main Deck, Economy Upper Deck, Business. Vill helst inte tänka på hur en utrymning skulle gå till med alla dessa passagerare ...



Vi hade bokat perfekta platser vid emergency exit-raden på "Main Deck" med 3 meters benutrymme. Kostar bara några hundra kronor extra men är värt flera tusen. Det är skönt att kunna sträcka ut sig, men 12 timmar i luften är 12 timmar i luften ... Tiden går i ultrarapid. Jag sover bara någon timme och sedan väntar jag ut tiden. Läser. Halvtittar på någon film. Lyssnar på avkopplingsmusik. Vill bara fram. Åsa sover större delen av flighten. Good for her ...

Pratar Singapore, Paris och flygskräck med Singaporeanska flygvärdinnan som har hand om "vår area". Hon gillar min anti-stress-Barbapappa jag alltid har med på flighterna. Hon hade faktiskt varit lite nervös vid något flygtillfälle när det varit kraftig turbulens. Kul pratstund. Hon bodde i norra Singapore i ett höghus med utsikt över sundet till Malaysia.

Någonstans mellan Afghanistan och Pakistan övergår fredag till lördag. Planet landar i Singapore vid 07:00 på lördagmorgonen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0