Söndag 17 juli - test av hotellpoolen



Förmiddag vid hotellpoolen. Cool nyligen omdesignad utomhuspool med badstolar i vattnet och finansdistriktets skyline i bakgrunden. Kallt i vattnet. Men solen steker redan. Runt 30 grader. Vi har inte orkat köpa solskydd (hur jobbigt kan det vara?) så max 1,5 timme på plats och t-shirt sista 30.



Läser sportjournalisten Erik Nivas "Den nya världsfotbollen". Niva känns som den fotbollsnördigaste journalisten vi har i Sverige. Och hans kraftiga speciella dialekt får honom att nästa låta lite blåst när han är på tv. Men han är härligt passionerad av alla aspekter av fotbollen. Matcherna, fansen, fotbollens kopplingar till samhället etc etc. Den här boken är lite som Offsides reportage. Oväntade artiklar om framför allt människor runt omkring fotbollen. Artiklar som först verkar sömniga men som växer ju mer han gräver fram. Kul läsning, men Offside är fan ännu bättre på att berätta dessa historier.



Kulturdags. Singapore Arts and Science Museum öppnade för bara några månader sedan i en spektakulär men i mening rätt ful byggnad. Dali och Van Gogh-utställning. Säger en del om inrkiktningen. Här satsas det på safe bets och the usual suspects. Jag gillar både Dali och Van Gogh som fan (vem gör inte det), men det är väl inte cutting edge vad gäller samtida nyskapande. Båda levererar och Van Gogh-utställningen är onekligen gjord på ett oväntat nytt sätt. I krökta korridorer med högt i tak videoprojiceras hans verk på jättedukar som bildspel med ackompanjerad musik till. Det låter kanske trist, men det var faktiskt härligt stämningsfullt. så det var lite mer kreativt och nytänkande än jag trodde innan ..


Singapore Arts and Science Museum

Liverpool FC är i staden som del av sin Asien-turnë. Ingen uppvisningsmatch genomförs i Singapore - bara ett träningspass för tusentals speciellt inbjudna som gapar högt under passets 90 minuter. Plus att flera av spelarna deltar på ett antal olika sponsor-event under dagen. Vi passerar en stor Adidas-affär med tusentals skrikande fans utanför. Dirk Kuyt signerar tydligen bollar och kländer där inne.  Engelska Premier League är stort som fan i Singapore. Som det är i stora delar av Asien.

Dagens YouTube-klipp från vår YouTube-kanal (matsfranzen):

Om man bor på Club-level-floors så har man tillgång till club-loungen vilket innebär gratis frukost på morgonen, gratis afternoon tea med fika-buffé på eftermiddagen och gratis drinkar på kvällen. Vi slappar bort någon timme med te och kakor på seneftermiddagen. Soft.



Söndag kväll. Tunnelbana till Orchard Road. Galleriorna på rad i flera kilometer. Alltid någon ny galleria som byggs eller som rivs. Klockan är runt 20, men gatorna är som alltid fyllda av shopoholics och restaurangbesökare. Ingen affär har planer på att stänga för veckan ännu. Vi fastnar på en av Coffe Clubs uteserveringar för öl och lite lättare mat. Quesadillas med kyckling för Åsa och Fish and chips för mig. Vet inte varför jag kände för det, men måste vara 7-8 år sedan jag åt det senast så det kändes about time för det. Alla uteserveringar gör sitt bästa för att svalka ned gästerna med alla medel. Fläktar och strilande kallt vatten som sprutas ut mellan borden etc .. Svetten rinner ändå. Bra. Det ska kännas att det är sydostasien och att ekvatorn ligger runt hörnet.

Stel i kroppen. Lätt förkyld av temperaturväxlingarna mellan iskalla gallerior och varma fuktiga gator. Vi tar varsitt bad på rummet. Uppmjukande. Rogivande. Sömnig. Sova.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0