Söndag 24 juli - Träffa Vivian



Slödag. Slöäter bra hotellfrukost. Vilar på rummet. Ligger i sängen och tittar ut över storstadsjungeln. Släpar sig in i duschen. Läser lite. Inte värst många måste-saker i Osaka så känns skönt att göra ingenting.



Alla cyklar på trottoarerna. Kommer ihåg det från förra resan till Kyoto. Men i Osaka är det ännu värre. Det är inte tillåtet och det är förbjudetmarkeringar överallt, men ingen cyklar på gatorna ändå. Och många cyklister är det. Svisch så blev man nästan omkullkörd. Lätt förvånande med tanke på hur välordnat allt annat är här.



Äter snabblunch på Freshness Burger - en japansk kedja som är något mer upscale än McDonalds. Något mer innebär ungefär att det går att beställa öl och att de kommer ut med maten till bordet efter att man gjort beställningen i kassan. Helt ok. Den ligger 2 minuter från hotellet vilket gjorde sitt till.



På eftermiddagen har vi en fika/promenadträff med Osaka-baserade bloggaren Vivian Morelli från Montreal. CNNGo utsåg hennes blogg till en av de 5 bästa engelskspråkiga bloggarna om Japan i julas och vi har följt bloggen sedan dess. Vi mailade några gånger i våras och sagt och gjort bestämde vi oss för att träffas när vi ändå var i hennes stad. Vivian är drygt 30 år och har bott först i Seoul i Sydkorea och sedan i Japan. Hon jobbar som engelsk-lärare här vilket är vanligt att utlänningar gör i Japan och Sydkorea för att kunna prova på att bo där. Hon har bott nästan ett år i Osaka men om tre veckor går flyttlasset till Tokyo. Coolt.



Vi fikar på Tullys och promenerar bort till Umeda Station. Umeda är av en citykärnorna i Osaka med en gigantisk centralstation och galna Umeda Building som närmast kan beskrivas som en futuristisk triumfbåge. Kul att prata med någon i vår ålder (nåja..) som bott här en längre tid. Vivian går sedan vidare till en middag och vi fortsätter göra staden.



Avslutar kvällen på hotellets roof-top bar. Utsikt över en glimrande stad och intill borden är hotellets egen stenträdgård upplyst i blått sken. Kladdigt varmt i långbyxor i fuktiga kvällsluften (vad tänkte vi på...) men skön atmosför gör att vi biter ihop. I högtalare i bakgrunden spelas en jazz-version av gamla Duran Duran-låten Skin Trade. Udda val att jazzifiera den. Åsa ölar och jag drinkar. Svetten rinner och efter bar-besöket svalkar jag av mig i badkaret. En tv är inbyggd i väggen framför badkaret. Perfekt. Zappar mellan japanska kanaler. Förstår inte mycket men förstår att de visar från sista dagen på Sumo-turneringen i Nagoya. Någon gång måste vi se en sumoturnering.





 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0