Torsdag 14 juli - mot Arlanda

Fan va härliga de är de få dagarna på hemmaplan innan man åker iväg. Frihet. Sol. Semestern känns som den ska vara i evighet. Alla är lätt klädda. Alla sitter på uteserveringar överallt. Alla verkar vara på gott humör. Stockholm lever. Njutning. Men samtidigt vet jag att om vi skulle vara hemma hela semestern skulle vi tråkas ihjäl. Förmodligen efter bara någon vecka.

Stöter på mamma av en tillfällighet utanför Skrapan. Går en kortis på Södermalm tillsammans.



Plockat ihop semesterns reseläsande. Kravbild: Lättläst så att det fungerar att läsa det på långa sega flighter i sobrildimma eller halvsovandes i hettan vid hotellpoolen.

Jens Lapidus: Livet Deluxe - Nyutkomna avslutande boken i hans Stockholm Noir-serie. Jag har fullkomligt älskat det överdrivna hårdkokta språket i "Snabba Cash" och "Aldrig Fucka Upp" och hoppas på mer av den varan nu.

Jodorowsky: The Incal - klassiskt Science Fiction-seriealbum som jag funderat länge på att läsa. Höga förväntningar.

Erik Niva: Den Nya Världsfotbollen - Verkar vara den perfekta flightboken för mig. Lättläst, snabbläst, fotboll, ännu mer fotboll. Räcker så.



Får in en sista-minuten-fika-innan-avresa med Sara och Annelie på vår hem-Waynes. Fan va kul. Fotbollsprat. Semesterprat. Ghanaprat (Saras projekt).


Incheckade på Radisson Arlanda

Åker iväg till Arlanda på kvällen för övernattning på Radisson innan morgonflighten. Arlanda är verkligen lugnt. På gränsen till dött. Fyra flighter ska lämna efter 20:00. Va fan är det? Inte metropol-känsla direkt. Snarare känslan av att vi bor i världens ände. Pinsamt. Skönt att checka in baggaget redan på kvällen. Vinner några minuter på morgonen som kan utnyttjas till att sova längre. Äter i hotellets restaurang. Oväntat bra hamburgare. Skålar för att semestern har börjat. Perfekt stilla salongsberusning.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0