Torsdag 21 juli - Another Day in Paradise



Another Day In Paradise. Mera tempel. Fika på stan. En av världens vackraste städer levererar idag med. Känns som vi varit här i evigheter och att det är evigheter kvar innan vi ska vidare.

Köper ett vykort i en liten souvenirbutik nära vårt hotell. Verkar vara en en-mansbutik. Bakom disken går det att se in i hans vardagsrum/matrum. Tatami-mattor och knähögt matbord. Sinnebilden av hur det "ska" se ut. Jag blir lycklig bara jag ser det. Alla japaner i serviceyrken verkar helt oberörda av att vi är icke-japaner och inte kan japanska. De kan stå och kvittra långa artighetsfraser på japanska hur länge som helst trots att de vet att vi inte fattar någonting. Jag blir lycklig av det med. Skulle kunna stå och lyssna i flera timmar.



Överväger att åka till grannstaden Nara, men vi viker ned oss. Vilar några timmar på hotellet på eftermiddagen istället. Skönt. Medelålders som vi pallar inte annars ...



Bjudna på cocktail-kväll på hotellet. Drinkar och vin. Småsnurrig efter ingenting. Åldern som sagt var ... Tar bussen till Downtown. Vissa kvarter är verkligen en märklig blandning av style och sleaze. Och mellan fin-restaurang och turisthak. Paul Smith-butiken ligger i princip vägg-i-vägg med något som verkar vara en porrklubb. Fin-restauranger, nattklubbar och skumma hak delar en annan del av samma gata. Strange. Livrädd att hamna fel ... Fikar utomhus på en Starbucks. VM i safe bet.



På Safari i Afrika ska man se Big-5 och i Kyoto ska ma se Big-2. Geiko och Maiko. Geiko är Geisha och Maiko är Geishans lärling. De kommer i princip alltid i par. Geikon först med Maikon straxt bakom. Avprickad. Även denna gång. Nu kan vi gå hem och sova ...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0