Torsdag 28 juli - Tokyo sky tree

Semestertempo även i bustling Tokyo. Morgon-tv i sängen. Läser Japan Times i sängen. Läser någon bok. Frukost på rummet. Långduschar. Kommer ut vid 12-tiden.


Brutalistisk arkitektur ...

Män i Hong Kong är de män som lever längst i världen. Trots att avgasluften är svår att andas. Trots att bakgatorna ser skitiga ut och att marknaderna som säljer mat ofta ser direkt ohygienska ut. Och att folk jobbar stenhårt och bor trångt som fan. Längtar tillbaka dit.



Tokyo sky tree är världens nästa högsta byggnadskonstruktion (efter skrapan i Dubai) sedan slutet av 2010. 634 meter hög! Den är inte färdigbyggd ännu, men den har nått toppen. Högt uppe på en avsats (400 meter upp?) kan man se en byggkran jobba utmed kanten. Blir knäsvag bara av tanken. Inte min typ av jobb. Stående nedanför tornet i nordöstra Tokyo är det som alltid svårt att känna av hur hög den verkligen är. Hade nog gissat på 300-400 meter om jag inte hade vetat höjden. Den är inte vacker, men mäktig det är den. Det är iallafall tydligt att byggnadsverket redan är på väg att bli en igenkänd ikon i Tokyo - vykort och kylskåpsmagneter har redan med tornet. Kanske är det morgondagens symbol av Tokyo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0