Fredag 28 december - Donald Duck encounter

Vaknar varje morgon till den här utsikten
 
Blå himmel. 22 grader. Solen värmer. Vädermässigt den bästa dagen hittills. Hade jag haft med mig kortbyxor hade de åkt på. Vattnet glittrar mellan Hong Kong Island och Kowloon. Härligt. Hade faktistkt behövt solglasögon. Kisar konstant. Märkligt också hur ovana vid är vid starkt solljus - vi blir verkligen trötta bara av att gå i solen i några timmar. Synd om oss ...
 
 
Läser Daniel Pinks "Drive". Management/psykologi-bok om motivation. Spännande läsning som hur belöningar och ökade belöningar många gånger gör att individer utför ett sämre jobb. Onekligen intressant. Inte hunnit mer än 50 sidor men ska försöka ta mig igenom innan vi åker hem.
 
 
 
Kalle Anka kommer alltid att var en favorit för mig
 
Vi bestämmer oss för dagsutflykt till Hong Kong Disneyland. Tunnelbana från stationen under hotellet i 20 minuter till Sunny Bay på Lantau Island och sedan 5 minuters Disney Resort Line-tåg till parken. Parken ligger nästan intill  vattnet på östra sidan av Lantau och med omgivande branta berg på de andra sidorna. Cool inramning. Vilken utomhusaktivitet som helst hade varit njutbart när vädret är så här perfekt men vi har några riktigt sköna lagom underhållande timmar med Disneyfigurer, åkturer och parader. Ganska mycket folk men inte på trängselnivå eller alltför påfrestande långa köer-nivå. Precis som på Disney World i Florida är det fler par utan barn än det är hela familjer. 
 
Korvmästarinnan visar sin klass med en jättekorv till lunch på Disneyland
 
Kvällsmat på BLT Burger i Kowloon - fantasiska spetsade milkshakes till maten
 
Nattpromenad utmed Nathan Road då vi passerade Chunking Mansions från Wong Kar Wais "Chunking Express"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0