Onsdag 26 december - Mongkok

Åsas frukost - dumplings bland annat
 
Vi börjar bli som pensionärer. 1 sak per dag sedan är det jobbigt. Om vi kör bio på eftermiddagen kanske vi får strunta i kvällsaktivitet... Ut och äta eller ligga på rummet och läsa - svårare och svårare att anstränga sig. Och Macau - hur ska vi göra med det? Det tar ju en timme med båt dit och man måse prata med conciergen på hotellet hur man bokar biljetter etc. Ojojoj - en annan dag kanske. Spetsar lite men shit va skönt att göra ingenting.
 
 
Tror aldrig jag varit i en stad med så mycket gratis-WiFi på stan överallt. Caféer, gallerior, restauranger - det finns alltid någon lösning att koppla upp sig mot. Så man kan få sin timvisa fix vad som händer på nätet ...
 
Bio. Jack Reacher. Tom Cruise. Filmen hade galapremiär med Tom Cruise på plats förra veckan men filmen har inte premiär i Sverige förrän i januari. Något märkligt. Sitter på andra raden och har nackspärr efter 15 minuter. Han bredvid skruvar också på sig bara en bit in i filmen. Åsa kände inte för bio så hon gick och fikade istället. Filmen är en helt ok actonfilm där Tom Cruise ska utreda omständigheterna kring ett massmord. Bra underhållning för stunden trots "formula-story".
 
Går hem från Pacific Place till hotellet. Staden känns nästan mer påtaglig och närvarande när jag går själv. Mer som att jag bor här och inte bara turistar här. Åsa säger samma sak när vi ses sedan. Kanske behövs mer me-time ...
 
 
Styrketränar. Lindrar fettångesten. Men inte mycket. Kvällspasset på stan tar bort hela effekten av träningen redan innan förbränningen börjat verka. Öl och mat utomhus. Får ett fånigt leende på läpparna av att bara sitta där i t-shirt och dricka San Miguel. Och San Miguel är ändå inte vidare wow i sig. 
 
 
Avslutar kvällspasset i Mongkok vilket är cirka 10 minuters tunnelbanefärd från hotellet. Här är galenskapen som värst. Mest folk, mest neon, mest skyltar som hänger ut över gatorna. Mest allting. Inte mest upscale dock. Det finns dyra butiker här med men mest är det nattmarknader, billiga restauranger, klockbutiker, klockbutiker, juvelbutiker, klockbutiker och juvelbutiker. Forever. Chow Tai Fook och LukFook är två regionala juvel/klockbutiker som återkommer var 5e minut. De ligger tätare än McDonalds, Starbucks och 7-11. Hur fan kan det finnas en marknad för så många affärer i kedjorna?? Fattar verkligen inte. Är det för de 28 miljoner fastlandskineserna som kommer hit årligen eller är det Européerna som handlar där. Vill verkligen veta.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0