Söndag 30 december - rum på 108e våningen

Utiskten från 108e våningen
 
Dags att byta hotell. Packar. Checkar ut vid 11:30. Vi tar väskorna och går via gallerian ned till tåget som tar oss under vattnet och över till West Kowloon och stationen Kowloon. Där väntar en nya galleria (Elements) som tar oss fram till nästa hotell - Ritz Carlton Hong Kong. Vi har tagit oss från ett hotell i en annan del av staden till ett annat utan att ta ett enda steg utomhus. Sjuk jävla smidigt. När vi ska till flygplatsen på tisdag kväll är det bara att gå ned till samma station igen och åka till flygplatsen. Enkelhet på högsta nivå.
 
Vårt hotell till höger på bilden
 
Hotellet ligger i ICC (International Commerce Centre) som är Hong Kongs högsta byggnad och den 5e högsta byggnaden i världen med sina 484 meter. Hotellet ligger på 102a till 118e våningen. Lobbyn på 103e våningen. Galet. Helt jävla galet. Men galet kul! När vi närmar oss hissarna känner jag ett lätt ilande obehag. Bo på minst 102a våningen. Varför gör jag så här? Jag är ju höjdrädd. Tänk om jag vill vända ned igen direkt. Tänk om jag inte vågar sova där. Lite sent nu att banga ur.
 
 
 
Vi får rum på 108e våningen med utsikt mot Hong Kongs Islands skyline. Några sekunders vertigo och sedan går det över. Den grandiosa maste-of-the-universe-känslan tar överhanden totalt. Wow. Fucking jälva wow. Vi blir som två fnittrande småtjejer som vill prova allting med en gång. Ta alla korten när man sitter vid fönstret. Åka upp till poolen och Fitness Centret. Gå till nattklubben på 118e våningen. Vill göra allting på en gång. Nu. Direkt. Det blir allting innan vi går och lägger oss sent på natten, men vi var även ute några timmar och småfrös i det 12-gradiga eftermmiddagsdiset. What a fucking day - magisk!
 
Poolen på 118e våningen. Fanns även en utomhusjacuzzi ...
 
Och så var det vinet i longebaren också... En flaska röd Petrus från 1992 kostar en mijon Hong Kong-dollar att köpa i baren. 1 miljon HKD är i princip samma i svenska kronor. Kan inte sluta garva. Det är knappast de som är de mest fanatiska vinälskarna som köper den - det är de som ser 1 miljon som växelpengar och som inte ens behöver bry sig om den smakar bra eller inte som köper den. 1 miljon. Går inte att smälta. 
 
Lego-version av Hong Kong Shanghai Bank
 
Ingången till baren med det dyra vinet
 
Borden och sofforna i baren är uppställda mot fönstret så man kan drink-with-a-view
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0