Torsdag 20 december - feber

 
Feber. Ont i kroppen. Sjuk. Hem från jobbet i halvlek. Eftermiddagen i sängen. Dåligt tajming på den förkylningen. 48 timmar att bli frisk. Bajs.
 
Läser engelskspråkiga HK-dagstidningen South China Morning Post på weben. Bra sätt att komma in i rätt mode. Vacation mode. Ibland är det bra när man inte vet om att man kanske ska oroa sig för saker som ändå oftast löser sig i slutändan. Vi flyger med Cathay Pacific från London till Hong Kong. Och tydligen har det funnits strejkhot från och med fredag den här veckan och över jul hos Cathay baserat på strandade förhandlingar med kabinfacket. Allt löste sig dock i sista sekunden. Som det brukar göra.
 

Julbocken vill också vara med och packa
 
När jag tänker Hong Kong är skyskrapor och skyline bland det första som poppar upp. Och det är verkligen The Capital of Skyscrapers. Dubai har den högsta men Hong Kong har flest. 52 stycken över 200 meter (mest i världen), 272 stycken över 150 meter (mest i världen) och över 7500 byggnader som klassas som höghus. Finns det ens så många hus i Stockholm? New York är 2a men Shanghai och Dubai utmanar på sikt och Shanghai går säkert förbi Hong Kong för eller senare.
 
Tittar på hyllade dokumentären Searching for Sugar Man på DVD. Helt osannolik och härlig historia om letandet efter musikern Rodriguez från Detroit som var okänd i hela världen när han spelade på 70-talet förutom i Sydafrika där han va galet stor. Riktigt bra. Men kanske inte TOP10 på året bra.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0