Fredag 29e juni - mot Shanghai

Avresedagen känns alltid avlägset långt bort fram till den är här. Då förstår man plötsligt inte hur det redan kan vara dags. Resdagen är som alla resdagar. En enda lång transportsträcka och väntan på att komma fram. Och den långa väntan kan delas upp i en massa mindre transportsträckor.



Fligten går först vid 15:30-tiden så sista-minuten-fixet kan göras i lugn och ro. Får SMS att anslutningsflighten från Köpenhamn är senarelagd med två timmar. Kommer bli 4 timmars väntan i Köpenhman alltså. 

Laddar ned några sista onödiga spel till iPad och iPhone för att ha något att göra på flighten. Packar ned det sista. Vi tar en promenad i solskenet på Söder. Skönt. Ska det bli riktig sommar i Stokholm trots allt. Kanske onödigt att åka bort ändå? Nåja ...

Taxi till Arlanda Express. Tåget. Arlanda. Checkar in. Äter lunch med utsikt över startbanan. Flygångesten känns i magen. Men mest som en lättare ilning. Sobrilen gör sitt jobb. Mätt. Nästan för mätt för att sätta sig på en långflight. 2 timmar till avgång. 1 timme. 30 minuter. Påstigning. Lift off. Somnar. Framme i Köpenhamn.



Vänttiden i Köpenhamn försvinner fort. Långflight ahead. Riktig ångest. Mot gaten och boarding. SAS. Lång kö. Fullt med folk. Alla kineser verkar stå i kö och trängas långt innan påstigning är möjlig. Här gäller det att alltid vara först och vinna. Kina av idag. 

Men då kommer dagens i särklass bästa besked - vi uppgraderas till Business Class. Första gången någonsin på långflight. Äntligen. Yeeessss!!  Vågar knappt tro att det är sant innan vi sitter i stolarna. Benutrymme. Massagefunktion i stolen. Ätbar flygplansmat. Och det bästa av allt - efter maten fäller vi ned stolarna till sängar och lägger lakanet över oss. Sover bort  större delen av 10-timmarsflighten vilket jag aldrig kunnat göra förut. Hur ska vi kunna åka i coach efter det här? 



Någonstans över Ryssland går fredagen över till lördag ...




Kommentarer
Postat av: Gunilla

Vilken härlig tur med uppgraderingen! Ser toppenskönt ut.

2012-07-01 @ 20:12:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0