Lördag 14 Juli - Hong Kong-movie



Singapore förhandlar om de ska hålla Formula 1-race även nästa år (årets race i Singapore är 23 september). Och det är verkligen big business. Prislappen för att få ett lopp vara förra året cirka 42 miljoner Singapore Dollar vilket är över 200 miljoner kronor. Priset inkluderar endast att få arrangera loppet så utöver det tillkommer säkert hundratals miljoner till för att kunna genomföra tävlingen. Men det är stora intäkter också - det går knappt att få ett hotellrum den veckan i Singapore och det sätter landet på kartan som få andra evenemang. Personligen tycker jag att Formula 1 är bajstråkigt men det är ju en helt annan sak.


Kusama-konstverk gömt högst upp på taket i en av Signapores gallerior

Regnar. Slutar inte regna. Ovanlilgt. Det brukar sällan regna mer än någon timme per dag. Vi går på bio - Hong Kong-actionfilmen The Motorway med Anthony Wong. Kul underhållning. Inte världens starkaste story men bra bilåkaraction och alltid kul att se Hong Kong på stor filmduk. För ovanligheterns skulle frös vi inte arslena av oss heller som man brukar göra i de frystempererade salongerna i Singapore.


Kinesiske konstnären Jia Aili

Regnet ger sig inte. Passar på att inhämta nya kulturpoäng. Singapore Art Museum. Nästan alltid roliga utställningar med sydostasiatisk inslag här - så även denna gång. Gillade ett videoverk där konstnären tryckte ned ett helt Big Mac-meal i en mixer och drack upp innehållet. Riktig fast food. Allt på ett bräde. Sekvensen slutar visserligen med att han springer iväg och spyr. Museet har även samma dag som vi kommer utsett "Painting of the year" tillsammans med OUB Bank - en tävling för unga konstnärer i Sydostasien. Thailand, Singapore, Indonesien och Malaysia får varsin vinnare. Väldigt häftiga målningar. Den thailändske vinnaren är på plats och av outgrundlig anledning vill han bli fotad tillsammans med mig framför sig egen tavla. 


Snålmiddag på rummet ...

Dean & DeLuca har kommit till Singapore. Bra New York-känsla över det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0