Måndag 2 Juli - träningspass bland molnen




Så Spanien vann EM-finalen med 4-0. Ja det måste erkännas - den här generationen av spanska landslaget är kanske det bästa landslaget någonsin. Jag gillar verkligen inte deras fotboll som jag ofta tycker är långtråkig och trist att se, men shit va det kan kontrollera matcher som inga andra. Är fortfarande förbannad över att Tyskland inte kom till final.



Träningspass. Segt. Otroligt segt. Stel. Gör ont efter bara några minuter på löpbandet. Men det är fan så coolt ändå att springa på bandet när maskinen är ställd framåt mot fönstret. Vem fan säger att det är tristare att springa på löpband än utomhus? Inte jag iallafall.



Läser Shanghai Daily tlll frukosten. Det förs diskuioner om lagstiftningar för att skydda de äldre i Kina. Bland annat finns det ett kontroversiellt förslag framtaget att det ska vara tvingande för bortflyttade barn att besöka sina föräldrar med någon typ av periodicitet. Det verkade inte troligt att förslaget skulle gå igenom, men bara idén ... Många unga kineser flyttar från mindre orter till storstäderna och föräldrarna blir kvar. Och återbesöken lyser ibland med sin frånvaro ...



Gillar surret av kinesiska. Mandarin. Mycket Sch-ljud. Och Ch-ljud. Och tj-ljud. Ljudet av framtiden. Engelska är dock lite mer utbrett än jag trodde. Exempelvis ropas namnet på nästa station i tunnelbanan ut både på kinesiska och engelska. Den mesta skyltningen finns också på engelska. Många verkar ha basic engelsk understanding, men uttalen är ibland inte helt lätta att förstå.



37 grader idag. Feel the heat. Åker tunnelbana till gamla stan. YuYuan Garden. Major tourist trap. Flera kvarter byggt i traditionell kinesisk arkitektur med te-hus, tempel, pagoda-hus etc. Det är möjligt att området från början är "äkta vara", men uppriktigt sagt känns Kina-paviljongen på Disney World (Epot Center) mer genuint än det här. Utsmyckningen känns bara overdone. Billigt krafts utan finess och jam-packed med turister. Och så 37 grader på det. Enough said.



Bara några kvarter bort finns kvarter som verkar vara totala motsatsen. Trånga gränder. Slitet. Ibland illaluktande. Helt oglamoröst. Hard core Shanghai. Påminner om när man går i vissa delar av Bangkok - konstan oroad över att bli påkörd, nedsprungen eller att något ska ramla ned över oss. Kul ett tag. Och frågan är hur länge det dröjer innan det rivs och moderna hus och gallerior tar över även här.


Äter middag på City Bull - Texas Longhorn-liknande steakhouse. Lite bättre kött än Longhorn. Jag tar en New York strip och Åsa chicken wrap.

Tidig väckning väntar imorgon. Flighten går vid 9-tiden till Tokyo. Bil hämtar oss 06:15 utanför hotellet. Ångest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0