Måndag 16 Juli - En dag till i sommar-året-runt-landet



Tror inte om jag sett eller hört några svenskar på hela semestern. Otroligt. Ovanligt. Men fan så skönt. Ju färre svenskar desto mer semesterkänsla. I Japan brukar vi inte se speciellt många svenskar men i Singapore har vi alltid förr eller senare hört något par prata svenska i något gathörn någonstans. Helt avskärmade blir man inte ändå. Recension av Håkan Nesser-bok i dagens The Straits Times, H&M på Orchard Road, V AVenue Shoe Repair i närmaste gallerian och till och med Happy Socks på Tangs varuhus. Zlatans transfercirkus har också nämts i tidningarna men mest i notisform.


Slöa dagar som sagt var...

Går till Opera Gallery i ION Orchard Mall bara några minuter från hotellet. Alltid bra pop-konst. Botero, Warhol och Britto tillsammans med flera läckra asiatiska samtida konstnärer. Lite corporate art över både målningarna och skulpturerna men definitivt vår stil. Vill ha med mig halva galleriet till väggarna hemma. De flesta verken kostar tyvärr 250 000-400 000 kronor så det finns tyvärr inte på världskartan. 



Richard Quest från CNN passerar med ett filmteam på väg in i en väntande bil. Måste kolla CNN närmaste dagarna för att se vad han gör för reportage om Singapore. Ser att han iallafall twittrar från Singapore.

Frukost. Poolen. Galleri. Glass. Night Safari. Late night room-service. Slut på dagen. Bara en dag kvar sedan väntar Beijing på onsdag. 


Åsas Nasi goreng

Taxiförarna i Singapore är kanske de pratsammaste taxichaufförerna i världen. Iallafall varannan taxifärd ställs det massa nyfikna frågor om var vi kommer ifrån, vad vi tycker bäst om i Singapore, vilken mat vi gillar, vad som skiljer Sverige och Singapore etc. Jag gillar det - bara det inte känns som man måste pladdra hela turen om man inte känner för det.

Åsas brorsa har fixat biljetter till Ricky Gervais i mitten av december i Globen. Det låter som det kan bli jävligt kul. Ser fram emot det. Passade själv på att boka biljetter till Dark Knight till premiärkvällen - tisdag 23 juli - bara två dagar efter att vi kommer hem. Vem fan vet vilket jet-lag tillstånd vi är i då. Helpigga? Bajströtta?

Kommentarer
Postat av: nikita

fina bilder :)

2012-07-18 @ 22:17:13
URL: http://bynikitaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0