Onsdag 11 Juli - Spiderman eller i väntan på Dark Knight



Första försöka-göra-ingenting-dagen. Frukost. Slöa på rummet. Lätt strosande på stan i närområdet. Åsa shoppade på Uniqlo som hon alltid gör. Bio på andra sidan gatan. Åt en glass. Vin på rummet. Funkade rätt bra ändå det där. Nästan bättre än väntat. Får se om det håller.



Läser Singapore Straits Times till frukosten. 600 miljoner bor i Sydostasien, men bara ett fåtal medaljhopp bland alla dessa människor till kommande OS i London. Avsaknad av finansiering för rejäla elitsatsningar och större intresse för en del udda sporter (som jag aldrig hade hört talas om) som inte finns med i OS var några av skälen. Inga direkta förslag till lösningar, men många i sydostasien är vad gäller exempelvis fotboll ganska ointresserade av de egna ligorna/egna spelarna. Man håller däremot stenhårt på lag och ligor från andra länder. Det finns ju många även i Sverige som håller mer på lag i England och Italien än Allsvenskan, men här håller nog nästan alla bara på lag från andra europeiska ligor. Och framför allt är det Engelska Premier League. Samma sak med OS kanske - de gör de ingenting att det saknas stora medaljhopp.


Åsa kör Indonesiskt på food court i ION-gallerian

Dark Knight Rises har premiär 19e juli här. Dagen efter att vi lämnat för Beijing. Fuck! Hade vi stannat ett dygn till hade vi kunnat se filmen på en stor fet jättelik IMAX-duk. Längtar sjukt mycket. I väntan på Dark Knight blev det istället The Amazing Spider-Man. På Shaw Lido 5 minhuters gångavstånd från hotellet i hörnet Orchard/Scotts Road. IMAX-duk. IMAX är verkligen wow. Första gången vi såg en film på IMAX var i New York i julas när vi såg Mission Impossible 4. Allt sedan dess har jag drömt om IMAX-bygge någonstans i Stockholm. Helst till Dark Knight ...

Spider-Man levererade. Bra underhållning. Bra skurk som inte bara var ond. Och Andrew Garfield var bra som Peter Parker/Spider-Man. Trots det känns det ändå lite onödigt att göra en reboot bara några år efter att den förra trilogin avslutades. Att se hur Spider-Man blev Spider-Man en gång till så nära inpå är lite tjatigt. Den nya filmen är klart bättre än Spider-Man 3 och även bättre än Spider-Man 1, men inte i närheten av mästerverket Spider-Man 2.



Kommer hem till hotellet någon gång efter midnatt. Korkar upp vinflaska. Snacksar och dricker upp vinet. Skön semesterkänsla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0