Onsdag 18 Juli - En hotelljunkies önskedröm


Larmet går 04:30. Går upp vid 04:45. Frukost på rummet då restaurangen inte öppnat än. Vet inte vad jag heter. Duschen hjälper lite. Men det snurrar ändå i huvet. Packar handbagaget. Checkar ut straxt före 06:00. Taxi till flygplatsen. Hej då Singapore. Välkommen Beijing. Landar i terminal 3. Den fanns inte förra gången vi var här. Wow. Svepande kurvigt tak och stora öppna ytor. Imponerande. Designad av Norman Foster som även gjort den fantastiska flygplatsen i Hong Kong. Ja hans firma har även ritat nya Slussen. (Eller det förslaget som jag tror gäller - vem fan vet hur det slutar)

Vi är båda två hotelljunkies eller hotellfreaks. Älskar i princip alla delar av hotell-livet. Första gången man öppnar dörren till rummet för att se vad man får för pengarna, hotellfrukostar, coola lounger för kvällsdrinkar, hämta tidningen på morgonen när den hänger utanför dörren etc etc. Har länge velat bo i något hotell som ingår i Aman Resorts men det har aldrig blivit så. De har ett 15-tal små hotell i världen varav de flesta i Asien. Kända för fantastiskt service, design som alltid ska smälta in i lokala omgivningen och för att de är hemskt jävla dyra. Det sägs att det finns en klick Aman-junkies som enbart bor på deras hotell och som ivrigt diskuterar på nätet var Aman ska öppna sin nästa resort. Hur eller hur - nur är det vår tur. Aman Resorts at Summer Palace i Beijing. Jag velade länge innan jag bokade både baserat på priset och baserat att Summer Palace ligger cirka 25-30 minuter utanför centrala delarna av staden. Men fyra dagar är bokade.




Jag kan säga att jag verkligen inte ångrar bokningen av hotellet. Det här är en hotelljunies önskedröm. En magisk resa in i en sagovärld. Beijing är en ångande futuristisk dånande metropol men så fort man kommer in på hotellområdet transporteras man tillbaka till till den mytiska versionen av Beijing och Kina. Lotusdammar, bambuträd, old-style-byggnader, gammaldags kinesisk musik etc. De har till och med en live-in-kalligrafi-mästare. Bara en sån sak. En intressant fråga är ändå varför känns det här helt genuint och "Disney-versionen" av Kina känns påklistrat. Vad skiljer? Det små detaljerna? Den mestadels kinesiska personalen? Jag vet inte men jag vet att jag knappt vill lämna hotellet. Måste vi åka in till staden?


Mästaren och kommande mästaren ...






Hotellet har en egen privat ingång tilll Summer Palace. Man ringer till lobbyn så kommer de och öppnar en speciell bakdörr. De har de även packat en ryggsäck åt oss med vatten, karta och en mobiltelefon som man kan ringa till hotellet med när man vill bli insläppt igen. När man kommer tillbaka igen står de och väntar med kalla handdukar som man kan svalka av sig med. Ja sa ju att det var magiskt.



Summer Palace är en gigantiskt park med en stor sjö i mitten. Det tar ungefär 2 timmar att gå ett varv runt sjön så Central Park är lite i jämförelse ... Parken är omgiven av tempel, palats, broar och en miljon pilträd. Härlig promenadpark. 



Trötta efter en dag av tidig väckning, seg 6-timmars flight och lång vandring genom parken. Äter på hotellet på The Grill som är deras steak-house-liknande restaurang. Sitter utomhus i mörkret utmed en damm och äter oxfile. Magiskt det med. De vet vad vi heter och vilket rum vi bor i utan att vi behöver säga något trots att vi inte sett någon av restaurangpersonalaen innan vi satte oss ned. Svårslagen dag trots långflight.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0