Onsdag 4 Juli - Kjell 40 år på plats


Åsa provar (och köper sedan även) hotellrummets fantastiskt snygga yukata

Frukost i hotellets lobbylounge. Gott som fan. Kort promenad genom Marunouchi. Lite förmiddagsshopping. Bra start på lysande dag.



Min bror Kjell fyller gubbe idag. 40 jävla år. Svindel över tidens gång. Han och hans tjej Sofia befinner sig otroligt nog i Tokyo samtidigt som vi. De bokade sin Japan-resa för bara cirka två veckor sedan och visste inte att vi skulle vara där samtidigt. Vad är oddsen för det? Så vi har 1.5 dag när vi befinner oss samtidigt i Tokyo och sedan även någon dag när vi är samtidigt i Kyoto. Rätt jävla coolt faktiskt. Japan-premiär för dem. De bor på Cerulean Tower i Shibuya. Hur eller hur - vårt hotell har en lyx-kak-choklad-butik-cafe på bottenvåningen så vi bjöd över dem på lunchfika hos oss. Härliga bakverk men riktigt riktigt mastiga. På fyra tuggar går det från sagolikt till känsla av tung och fet sten i magen.






Födelsedagslunch på McDnalds...

Vi gör tonåriga Harajuku och grown-up exklusiva Omotesando och Aoyama tillsammans på eftermiddagen. Våra favorit-neighbourhoods. Cafeer, butiker, gallerier som aldrig tar slut. Köper kortbyxor och kortärmad skjorta i LV-butiken. Så var den här semesterns klädkonto förbrukat … Skit också - vi har ju 17 resdagar kvar. Måste lösas på något sätt. Löneförhandling vid hemkomst? :)





Kjell och Sofia ska äta 5-rätter middag i Shibuya. Vi åker hela vägen hem till hotellet, fixar till oss snabbt och åker till sedan till Park Hyatt i Shinjuku för att träffa Vivian Morelli som vi träffade i Osaka förra året. Då bodde hon där men numer bor hon i Tokyo. Hon kommer från Kanada men har bott i flera år i Japan och vi lärde känna henne via hennes expat-blogg om livet i Japan. Precis som vi är hon halvt besatt av filmen Lost In Translation så vi bara måste ju träffas i "The New York Bar" från filmen. Hon är också en av få personer vi känner som fattar våra böjelser för samtida asiatisk mediakultur såsom Takeshi Kitano, Wong Kar Wai, sydkoreanska gangserfilmer etc



Vi har varit i baren tidigare, men det är coolt varje gång. Utsikten från 52 våningen över hela Tokyo som glittrar förföriskt i mörkret är mytiskt vacker. Enastående. Vivian jobbar bland annat som frilansare åt en engelskspråkig nöjestidning. En blandning mellan Nöjesguiden och kvällstidningarnas fredagsnöjesbilagor. Kul uppdrag i en av världens ballaste städer. Live avis.

Många alltför goda och magstarkt dyra drinkar senare trillar vi hem i Tokyo-natten. Helgrym kväll. Vi enas om att försöka få till en årlig träff någonstans i världen i någon läcker metropol. Ser fram emot det. Ser inte fram emot att vakna imorgon. Det kommer vara dunka i huvudet. Ljudet av för mycket alkohol dagen innan ...




Hektisk och fantastisk dag i Tokyo avslutas att vi inte kommer in i vår safety box på rummet. Jag måste ha låst den med en annan kod än den vi använt i 15 år på varande semester. Efter tre försök är vi utlåsta … Duktigt Mats. Får ringa efter upplåsning. Endast "Manager on duty" kan låsa upp boxen. Vi beslutar att han får komma 08:00 dagen därpå för att fixa upp boxen ..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0