Torsdag 12 Juli - Supertrees



Sngapore växer inte lika galet som städerna i Kina eller som Dubai, men varje gång vi kommer hit har något nytt stort projekt byggs klart. Och när man än kommer hem på kvällen eller natten så hör man hammarslag och stål som smäller i någon byggnadsställning. Det jobbas around the clock för att färdigställa nästa condo, galleria, hotell etc



Denna gång har det byggs klart en stor park - Gardens by the Bay - som ligger bakom det jättelika Marina Bay Sands Casinot. Parken innehåller storslagna inomhusträdgårdar (som växthus) men framför allt ett antal man-made Supertrees. Cirka 20 meter höga låtsasträd. Det finns till och med en skybridge mellan flera av träden. Jag har svårt att bestämma mig om det är kul eller bara weird. Bra med stora inplanderade grönområden mitt bland alla nybyggen iallafall.




Spången ut till nyöppnade Louis Vuitton Island

Läser senaste numret av Monocle. Vet inte varför jag inte provat den här tidningen för länge sedan. Köpte ett nummer tidigare i våras och gillade flera artiklar och nu fick Åsa mig att hoppa på det här numret baserat på reportage om "what makes a city liveable and loveable". En något oväntad mix som tidningen erbjuder - A Briefing on Global Affairs, Business, Culture and Design. Men det funkar. Och den känns rätt cool. Hur eller hur tidningen hade i senaste numret sin årliga lista över bästa städer att bo i. 1)Zurich 2)Helsingfors 3)Köpenhamn - Tokya 7a , Stockholm 10a, Kyoto 11a och Singapore 15. De flesta städerna känns som the usual players, men att Helsingfors ska vara 2a i världen låter lite väl ... Stockholm och grannländernas städer känns onekligen som bättre städer att bo i än besöka som turist.



Vart man än kommer i världen (förutom fastlands-Kina) så sitter halva tunnelbanevagnen och uppdaterar Facebook eller Twitter. Alternativt spelar de på mobilen. Rätt fascinerande.  




Inspelning av reklamfilm nära vårt hotell



Kommentarer
Postat av: william

vilken bra resa:DDD

2012-07-14 @ 20:26:03
URL: http://funnyones.blogg.se/
Postat av: L.t

sjukt avundsjuk! Har varit i Vietnam ett par gånger och jag älskart'!

2012-07-15 @ 20:46:23
URL: http://ttthorngren.blogg.se/
Postat av: Mats

Ja resan är helt underbart bra än så länge!

2012-07-16 @ 10:18:41
Postat av: Jessica

Hej fin blogg :)



Jag skulle bli mycket glad om du skulle kunna hjälpa mig i en tävling. Det går jätte snabbt och det ända du behöver göra är att trycka på knappen RÖSTA.



http://sarasmatkasse.se/djur-tavling/bidrag/730



Ursäkta ifall du inte gillar den här sortens kommentarer :)

2012-07-16 @ 15:50:52
Postat av: Sassäh ᵔᴥᵔ

Hallojs! Kikar in en sväng och önskar dig en underbar natt :):) Svara gärna på senaste frågan i Q&A - Vilken är din Magnum glass favorit ;) KRAM

nojjz.blogg.se

2012-07-21 @ 02:17:26
URL: http://nojjz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0