Fredag 9 augusti/lördag 10 augusti - Åter till Stockholm

 
 
2 resor. 2 världsdelar. 4 veckors ledighet. Makalöst bra! Verkligen sjukt jävla bra. Men nära slutet nu. Hemresa fredag eftermiddag. Jobb på måndag. Vad är ångest ... Jag är nästan förvånad ändå att det ändå funkar så bra att åka till både Asien och New York på samma semester med endast 1 vecka hemma mellan resorna. Rätt coolt. Nu väntar den hemska vardagen och snart även den hemska mörka hösten. Hade vi inte första vårdagen nyss? Måste göra vardagen roligare men hur fan gör man? Har ju bara försökt i 30 års tid ... Funderar på vad vi har att se fram emot hemma i närtid. GTA V i september, John Malkovich live i mitten av augusti, lite skön sommar kvar hoppas jag, flera riktigt kul filmer på Filmklubben i aug/sep. Men sen da? Känns som att alla trista måsten tynger över - skaffa ny bettskena, snåla i månader för att hantera alla semesterutgifter, 2-5-diet-forever för att gå ned semesterkilona igen, börja jobba igen, börja frysa igen etc etc Synd vi för fega eller bekväma för att bara dra och bosätta oss i New York eller Hong Kong. Eller Tokyo som Vivan. Känner självföraktet inombords. Fuck me big time.
 
Sista minuten-shopping i SoHo. Där förlängdes snåla-efter-semestern-perioden ytterligare. Men det gick ju inte att komma hem med bara ett par jeans i baggaget ... 
 
Det bästa på semestrarna:
Promenera runt på Manhattans gator
Indiana Jones-känsla ensam bland flera av Angkors ruiner (Bayon var bäst)
Hotellet på Koh Samui med egen pool med utsikt över regnskogen och havet
Hotellfrukostar
Amansara
James Turrell-utställningen på Guggenheim
Liu Bolin med flera på Eli Klein Fine Art Gallery
Den perfekta stranden med genomskinligt vatten och omgivande regnskog på Koh Samui
Bo i Soho
Se New York vakna upp på morgonen
Shoppa i New York
Massage i regnskogspaviljongen på Koh Samui
Dricka champagne i poolen på hotellet i Siem Reap
Sena kvällar i Singapore när allting fortfarande är öppet och staden lever
 
 
 
Newark. Använder SAS-poäng till att uppgradera till Business. Lite svårt beslut ändå. Poängen räcker faktiskt till gratisflight till en av oss till tur och retur Asien. Men just nu känns en sängstol jävligt frestande. Och man vet dessutom aldrig om poäng-flighterna är slut när man vill använda dem. Sängstol it is. Och fan va skönt det är. Tänk om man hade råd att göra det här jämt. Rätt bumpig start på flighten men efter 1,5 lugnar det ned sig och jag fäller ned stolen i sängläge och sover bort några timmar. Landar i Stockholm vid 7-tiden på morgonen.
 
Semestern över. Game over

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0