Fredag 12 juli - IMAX

Blek överkropp och något brunare armar. Ungefär som det brukar ...
 
2a semesterdagen på resande fot och redan på väg in i pensionärsliknande tillstånd. Det vill säga allt mer än 1 sak per dag är jobbigt. Både åka till ett nytt konstgalleriområde och gå på bio samma dag låter därför alldeles för energikrävande. Vi beslutar oss för bio och "Pacific Rim". Vi hade tänkt gå redan på första föreställningen vid 11-tiden på förmiddagen, men även det kändes plötsligt alltför krävande. Det tar ju ändå 5-6 minuter att gå bort till biografen från hotellet. Vi hänger ett tag vid hotellpoolen istället.
 
Orchard Road. Långbyxorna för att fixa kylan inne på biografen ...
 
Vi köper biljetter till 1:30-föreställningen. Biografen heter Shaw Lido och ligger ovanpå ett Isetan-varuhus (japnansk varuhuskedja) i hörnet Orchard Road och Scotts Road. Så smack downtown Singapore det kan bli. 25-30 varuhus/gallerior på några minuters promenad och mängder av hotell i närheten.
 
 
IMAX-bio. Vårt 3e IMAX-besök. Mission Impossible 4 i New York för 1,5 år sedan och senaste Spider Man på samma bio här i Singapore förra året. Gjorde man det oftare skulle man kanske inte tänka så mycket på det, men nu är det verkligen wow när man kommer in i salongen och ser den jättelika duken. Riktigt jävla coolt.
 
Pacific Rim är en ny science fiction/action-film av Guillermo Del Toro som har gjort Pan's Labyrinth och Hellboy-filmerna. Han har ett väldigt eget sätt att väva ihop sagolika miljöer och udda karaktärer som kan vara rätt fantastiskt när det funkar. Den här gången funkade det halvbra. Jättelika monster har klivit upp genom sprickor i jordens inre och mänsligheten svarar med att bygga väldiga robotar som ska bekämpa monstren. Lite Transformers. Lite Godzilla och lite Tim Burton. Men det blir för mycket och fighterna mellan robotar och monster blir fort lite segt.
 
Åsa i tv-rummet fotad från sovrummet
 
Ont i axlar. Som alltid efter långflighter. Satt och frös hela 12-timmarsflighten till Singapore så spänningar i nacke och rygg är rätt väntat. Går till hotellgymet och försöker tränar bort värken. Får krampkänningar mellan skulderbladen under passet. Gubbvarning så jag skriker ...
 
Charlie & Co Burger - Australisk burgerkedja som ligger i ION Orchard-gallerian och som använder Wagyu-kött i burgarna 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0