Lördag 13 Juli - To the beach

 
Downtown masters going to the beach. Koh Samui. 1,5 timmes flight från Singapore. Vi har varit i Bangkok men aldrig på någon av de Thailändska öarna. De enda öarna vi har varit på är Bali och Borneo. Och Singapore och Japan förstås. Man behöver bara gå av planet så förstår man varför 150 000 svenskar om året åker till Thailand. Palmerna som svajar runt flygplatsen. Frodande grönska överallt. Den ständiga tropiska värmen. Havet som omger ön. Men det finns något mer också. En känsla som omger oss direkt. Leenden, mänsklig värme och känslan av avkoppling och att alla problem man har med sig kan man lämna och ta tag i när man åker därifrån. Ja, det finns säkert folk som försöker pracka på turister grejer här precis som på alla andra etablerade turistdestinationer, men det positiva och glada övervinner allt sånt. Man börjar le själv direkt och så fortsätter man le av välbehag tills det är dags att åka därifrån. 
 
Älskar att få kliva av planet ute på flygplatsen. Vet inte varför. Har alltid gjort. Det är bara kul att få stå på marken ute bland planen. Och istället för en buss är det en tram man åker med till gaten. Finns ingen inomhusterminal. Immigration och baggagebandet är under tak men det finns inga väggar. 
 
 
Koh Samui är Thailands 3e största ö (efter Phuket och Ko Chang) och 1,5 mijoner turister kommer hit årligen. Den är väl inte lika turistetablerad som Phuket och nattlivet är inte så utbrett som på flera andra av de Thailändska semesterorterna, men det har satsats en hel del för att få hit turister med pengar. Ett antal spektakulära lyxresorts har öppnat här de senaste åren. 
 
Utsikten från incheckningen på hotellet
 
Hotellet hämtar oss vid flygplatsen. 30 minuters resa utmed norra kusten av ön. Fri WiFi i bilen. Wow. Hur funkar det? Har de en egen sändare? Åker fram på en Main-street-liknande väg. 7-11 och Family Mart varje 200 meter. Men bakom vägen verkar det sparsamt med bebyggelse. Havet tittar fram mellan husen och palmerna med jämna mellanrum. Shrines överallt. Buddhism. Thailand.
 
vår privata villapool
 
Four Seasons Koh Samui - incheckning i ett utomhusrum uppe på ett berg. Eller hög kulle snarare. Vilken utsikt. Hotell-villorna ligger utspridda som en del av regnskogen i branten ned mot havet eller i nästa brant upp mot nästa kulle. Wow. Den kvinnnliga Resort Managern tar emot, men vi har svårt att koncentrera oss. Utsikten är bara för bra. Kan vi få låna er pass lite kort? öhh vi måste bara stå och titta lite till först ...
 
Vår terass (sala)
 
Golfbil nedför branten till vår villa. Hade läst på Tripadvisor att folk valde att få åka golfbil överallt på området för att det var för branta backar. Slöa amerikaner tänkte jag när jag läste det, men förstår lite mer nu. 33 grader och saftiga uppförsbackar tar en del på krafterna ...
 
Dagens "vår-dag-video"
 
 
 
Dagen blir väl som den ska vara. Göra så mycket ingenting som möjligt. Badade i poolen flera gånger. Badade i  havet. Gick på massage. Åt room-service mat vid vår egen uteplats (sala) intill vår villapool. Fy fan va bra den dagen var. Måste bara säga något om massagen också. Den var en upplevelse i sig. Från Spa-receptionen ledsagas man av massösen på träspångar genom regnskogen till en privat massage-stuga med fotbadsrum, massagerum, duschrum och en veranda med utomhusbadkar. Jag skrev något om att jag hade svårt att sluta le va ... Om det var möjligt breddades leendet ännu mer av spa-upplevelsen. Själva massagen var väldigt bra men det var hela inramningen som gjorde det till något helt magiskt.
 
 
 
Dagen eller snarare natten avslutas med flera timmars galet åskväder och regnstorm South East Asia-style. Hard core alltså. Det regnade så hårt att det var svårt att sova. Jaja imorgn lyser nog solen igen.
 
På väg genom regnskogen till privata spa-stugan
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0