Måndag 22 Juli - cyklar i East Coast Park

 
Gratis Economist ligger i vårt rum. Vi har prenumererat på tidningen en gång i tiden, men efter ett år insåg vi att reportagen är bra men för tunga och långa. Vi orkade bara läsa någon artikel per nummer. Om ens det. Och sedan låg det Economist överallt i flera månader för att jag vill läsa något av reportagen nån gång. Nång gång betyder aldrig när det har gått mer än några dagar. Fastnar nu för en artikel om "The curious case of fall in crime". En bra påminnelse om att världen blir bättre. Bland lågkonjunkturer, arbetslöshet, Syrien så är det lätt att glömma att världen på det stora hela faktiskt blir bättre. Färre krig, fler demokratier, fler människor med högre material standard och färre brott. Hela västvärlden har färre mord, färre rån, färre stölder än vi haft sedan 70-talet trots lågkonjunkturen. Det verkar inte gå att peka på enskilda förklaringar - men preventiva åtgärder slår onekligen bestraffningar överallt. Bättre security, fler välutbildade människor (de begår färre brott), bättre analyser av brottsmönster. Intressant. Tänk att exempelvis bilstölder gått ned 93% i New York på cirka 20 år. En otrolig siffra.
 
Bugis Village
 
The haze är tillbaka över Malaysia. Det är bara att hoppas att rökmolnet håller sig borta från Singapore innan vi lämnar på torsdag kväll. 
 
 
Åker buss till East Coast Park för att cykla ut med havet i några timmar. Jag skulle inte vilja cykla varje dag på semestern, men det är verkligen oerhört rogivande att cykla ut med vattnet under palmerna i några timmar. Inte mycket turister och en lätt bris som svalkar vilket inte är så lätt att hitta utomhus i Singapore. Ovan vid att cykla dock då vi båda två hade lätt träningsvärk dagen därpå.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0