Onsdag 10 juli - flyger

04:30. Klockan ringer. Tlll och med tuppen skrattar åt oss idag. Tvätta oss av. Fixa till oss. Checka ut. Frukosten öppnar 5. Hänger på låset. Bra frukost. Riktigt bra. Dock inte wow-hungrig direkt. För tidigt. Men bacon går alltid ned. Anytime. Hinner bara sitta i 10-15 minuter. Mot security och gaten. 
 
 
Har fått ett mail av Four Seasons Hotel. Ett erbjudande. Eller vad man ska kalla det. De anordnar en rundresa på 10-14 dagar i Nordamerika, Karibien och Sydamerika. Men inte en kryssning. Utan med private jet. Enbart 56 pesoner får plats. 62 000 USD per person. Med skatter blir det nästan 1 miljon kronor för två. Vem fan åker på sådana resor. Har man råd med semester på den prisnivån äger man förmodligen ett eget jet-plan. Gulfstream eller vad det är som gäller idag. Då behöver man inte köpa en paketerad resa. Kan inte låta bli att le. 62 000 USD. Passa-på-pris ... Fucking jävla galenskap.
 
 
2 timmar till Frankfurt. 4 timmar väntan. 11,5 timmar till Singapore. Som hittat ... A380 med Singapore Airlines på långsträckan. Vi har åkt det 4-5 gånger förut, men det är rätt fantastiskt. Bara att jättekolossen kan lyfta är i sig helt obegripligt. Men viktigast som passagerare, bullret är imponerande mycket lägre än alla andra flygplanstyper (Dreamliner ska dock vara på samma nivå när det flyger ...). När vi lyfte från Frankfurt trodde jag först att något hade strulat under startsträckan och att de hade fått avbryta starten. Så tittade jag ut genom fönstret och ser då att vi redan är i luften. Impressive.
 
Tunnel mellan terminalerna i Frankfurt
 
 
Emergency-row. Alltid värt pengarna. Gigantiskt benutrymme. Exakt samma platser på vägen hem om två veckor. Bra Mats.
 
Flygvärdinnan från Thailand som har vår del av karbinen är verkligen pitch-perfect för den här typen av service-yrke. Kan prata med alla och har ett underbart vinnande och förtroendingivande leende. Jag känner mig tryggare bara av det. 
 
Kort video om dagen mot Singapore:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0